В ОБЩИНА ПИРДОП Отвори врати обновената детска градина „Невена Генчева“

  • 0
  • 125 преглеждания

В понеделник – 4 февруари, седемдесет и пет малчугани от трите групи на филиал „Невена Генчева“ на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ в гр. Пирдоп и техните педагози за първи път влязоха в своите учебни зали и спални помещения след приключилите строително-монтажни работи за обновлението на детското заведение. То е първото от трите сгради, на които се реализира проект за енергийна ефективност на обща стойност от 1 570 000 лв. Само за тази детска градина са инвестирани 498 393.78 лв.

На тържеството присъстваха народният представител Лало Кирилов, кметът на общината Ангел Геров, Драга Сапунджиева от „Аурубис България“, директорът на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ Дамянка Алипиева, ръководителят на колектива Ани Цветкова, педагози, възпитатели и деца, обучаващи се в нея.

Изпълнението на проекта започна в края на лятото на 2018 г. и днес се радваме на неговото завършване, каза Дамянка Алипиева. Извършена е подмяна на дограмата, топлоизолация, освежаване на помещенията. Извън проекта, със съдействието на народния представител Лало Кирилов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, са изпълнени и допълнителни ремонти дейности – поставяне на нови подови настилки, каза кметът г-н Геров. Като се извини за причинените неудобства на децата и техните ръководители, той пожела на 15 септември трите сгради на детските заведения в гр. Пирдоп да бъдат изцяло нови.

Прерязването на трикольорната лента за официалното откриване на обновената детска градина под аплодисментите на присъстващите деца, педагози и граждани, направиха кметът Ангел Геров и депутатът Лало Кирилов, който също приветства колектива с придобивката. Всички се почерпиха от домакините с ароматна пита и шарена сол, а малко по-късно във физкултурния салон децата от подготвителната група изнесоха за гостите си кратък спектакъл със стихове и песни за своите щастливи дни във втория си роден дом – детската градина. Водосвет и освещаване на сградата отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров.

Присъстващите на събитието разгледаха обновените помещения и пожелаха часовете на децата в тях да преминават в учение, игри и забавления.

ДЕВОЙКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА   Със златен медал при жените
Prev Post ДЕВОЙКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със златен медал при жените
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР В ЧЕЛОПЕЧ
Next Post БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР В ЧЕЛОПЕЧ
Related Posts

Leave a Comment: