В ОБЩИНА ПИРДОП Ученици превърнаха дръвчета в мартеници

  • 0
  • 73 преглеждания

На 28 февруари ученици от 5 „Б“ клас на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, заедно с класната си ръководителка Станка Георгиева, украсиха дърво в градинката пред читалищната библиотека с ръчно изработени мартенички по повод първия ден на новия месец, когато се чества Баба Марта.

В инициативата на читалище „Напредък“, която се организира за поредна година, на 1 март се включиха представителни групи ученици от НУ „Тодор Влайков“, ПГМЕ, ПГТХТ и възпитаници на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“. След обяд комисия определи най-добре изработените от участници в конкурса мартеници и украсено дърво. На първо място в категорията „Мартеничка за Пирдоп“, за най-добре украсено дърво на площад „Тодор Влайков“, бе обявен работата на учениците от СУ „Саво Савов“. Петокласниците се бяха постарали да направиха оригинални мартеници, с които превърнаха живото дърво в символ на идващата пролет и надеждата, която прави живота ни чудесен.

На второ място е екипът от ученици на началното училище, а на трето са две от украсените дървета, подготвени от младежите от ПГТХТ и ПГМЕ. Специалната награда на Община Пирдоп бе дадена на възпитаниците на детската градина, които поставиха своите мартеници на дръвче пред общинската сграда.

В конкурса за индивидуално изработени символи на Баба Марта, в категорията „Най-оригинална мартеница“, победители са Теодор и Антон Божкови. На второ място се наредиха две произведения, направени от Габриела Вълчева и Росица Панова. Комисията реши да бъдат връчени и три трети награди – на мартениците на Дамяна Ненова, на Никол Божкова и на Крис Иванов.

В другата конкурсна категория – „Най-голяма мартеница“, бяха определени две първи места, спечелени от Ния Тодорова и Теодора Пейчева. На второ място е Пенка Чолакова, а на трето – Нелина Кесова. Специалните награди на Община Пирдоп завоюваха Румяна Серафимова в категорията „Най-голяма мартеница“ и Яница Якимова в категорията „Най-оригинална мартеница“.

Няколко дни по-късно, ученици от Пирдоп се включиха и в конкурса на читалище „Напредък“ за рисунка и компютърно изображение, посветени на националния празник Трети март.

Празници в Детска градина „ Вяра, Надежда, Любов“ – Златица
Prev Post Празници в Детска градина „ Вяра, Надежда, Любов“ – Златица
Next Post БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ „НЕКА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ”
Related Posts

Leave a Comment: