В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ЗЛАТИЦА“ Осемнадесет зрелостници посадиха елхово дърво

  • 0
  • 93 преглеждания

Зрелостниците от Випуск 2021 на Професионална гимназия „Златица“ бяха центърът на внимание на тържеството, по случай завършването на тяхната подготовка като ученици в специалността „Автотранспортна техника“, с класен ръководител Мария Кърджилова. Те са последният випуск, който завършва в дневната форма обучението си, каза директорът на гимназията инж. Величка Баланова.

Празничното събитие продължи с предаването на двата символа на учебното заведение – знамето на училището, прието от новия му пазител Евгени Петков, и пламъкът на знанието. Деветокласникът Марин Георгиев тържествено връчи чашата с горящия огън на осмокласничката Василена Стоянова. А най-вълнуващият миг настъпи, когато бе прочетена клетвата на зрелостниците пред техните учители, родители и приятели и те гордо и тържествено произнесоха: “Тържествено се заклевам да пазя спомена за тези, които са ме учили, да бъда винаги честен, принципен, хуманен и справедлив, както ме учиха в училище. Никога да не се задоволявам с постигнатото и да попълвам постоянно своите знания. Да ползвам знанията, получени в училище само в полза на обществото. Заклех се!“.

Инж. Величка Баланова връчи на всеки зрелостник свитък с текста на клетвата, подарък и химикал с надписа на учебното заведение. Този ден е малко тъжен за нас, защото още един випуск, който е бил при нас, отлита към самостоятелния си живот, каза развълнувана г-жа Баланова. Тя пожела на учениците от дванадесети „А“ клас на ПГ „Златица“ да се справят успешно с държавните зрелостни изпити и тези за придобиване на професионална квалификация, които им предстоят. Да бъдат отговорни и никога да не забравят дните си в учебното заведение, веселия смях в двора му и трудните задачи, които е трябвало да решават в часовете си. Гордея се с Вас, за това, което постигнахте, каза тя и благодари на абитуриентите, че са избрали да се обучават в най-старото професионално училище в региона. Вие вече сте част от нашата история, подчерта инж. Баланова.

Поздравление към зрелостниците от името на кмета на общината инж. Стоян Генов прочете Мария Христова от общинската администрация. Г-н Генов отправя към младите хора призив да превърнат мечтите си в реалност и никога да не забравят, че успехът се корени в самите тях. Защото от този ден всеки трябва да допише книгата на своя живот сам.

Директорът на гимназията плисна котле с вода пред зрелостниците, пожелавайки им „На добър час в живота и попътен вятър!“. Заедно с класната си ръководителка Мария Кърджилова, младежите от Випуск 2021 засадиха елхово дръвче в двора на учебното заведение. Г-жа Кърджилова подари на всеки един от възпитаниците си специален плакет.

В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СЕЛО ЧАВДАР  Откриха нови придобивки в Деня на българската просвета и култура
Prev Post В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СЕЛО ЧАВДАР Откриха нови придобивки в Деня на българската просвета и култура
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“  Проведоха велопоход до Еленската базилика
Next Post УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ Проведоха велопоход до Еленската базилика
Related Posts

Leave a Comment: