В ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА ГОДИНА Пожелахме повече здраве и благополучие през 2002-ра

  • 0
  • 113 преглеждания

Изпратихме в историята още една година и с надежда посрещнахме Новата 2022-ра. По площади и в семейна обстановка, с приятели и познати, близки и съседи, си казахме „Да ни е честита! И да ни донесе повече здраве, радости, благополучие, мир и добрини!“. Редакционният колектив на в. „Регион“ пожелава на всички свои читатели и на тези, които ни помагат в трудната мисия да бъдем заедно и в следващите месеци, да се радваме на по-добри дни, да бъдем щастливи с хората, които ни обичат и позитивни в делата си! С тази мисия екип на Вестника на Средногорието посети общини от района, за да види и разкаже за настроението и веселието, което завладя малки и големи в първите минути на първи януари.

В Община Антон точно в полунощ – на границата между старата и новата година, на пл. „Съединение“ бе запален празничният огън и грейнаха разноцветните илюминации, за да възвестят началото на първия ден от 2022. Минути преди да настъпи кулминацията на тържеството по неговото посрещане, кметът Андрей Симов приветства антончани и техните гости и пожела на всички здраве, благоденствие и успехи. Веселието на присъстващите на площада продължи с народни хора и наздравици с греяно червено вино и вкусна скара, а за децата – с горещ ароматен чай, лакомства и шоколадови изненади. Тридесет минути по-късно започна тегленето на новогодишната томбола, в която тридесет и една атрактивни награди очакваха своите собственици. С билет № 24 с водоструйка се сдоби Ваня Балканджиева, срещу друг с № 1042 Димитър Гарчев стана собственик на домашна хлебопекарна. Вълни от емоции за закупилите билети предизвикаха и останалите предмети от томболата – електрически четки за зъби, фитнес топки, уред за гладене на пара, микровълнова фурна, шейна и други. Най-голям късметлия бе Ганка Маркова, която заслужи телевизор „Хоризон“ със 100 см. диагонал на екрана, като притежател на печелившия билет с № 434. Народните хора продължиха още дълго, за удоволствие на организаторите на празника в новогодишната нощ от ОбА  и за всички присъстващи на него.

В Община Пирдоп в 00:30 ч. кметът Ангел Геров честити Новата 2022 г. на пирдопчаните, дошли на пл. „Тодор Влайков“. Нека да бъдем малко по-добри, по-задружни и по-сплотени, да се радваме на здраве и щастие във всеки дом, пожела на съгражданите си г-н Геров. Приятното и сравнително топло за началото на месец януари време, позволи на десетки жители на Пирдоп да оставят домашната трапеза и да се съберат пред читалището, за да наблюдават продължилата повече от десет минути разноцветна и великолепна заря. Те се поздравяваха с усмивки и радост с настъпването на новата година, а служители от общината раздаваха на желаещите червено вино. От някъде на площада се появи и Дядо Коледа, който също не пропусна да се почерпи за здраве, а народното хоро, макар и с немного танцьори, се въртеше на площада почти два часа.

По същото време в Златица кметът инж. Стоян Генов поздрави присъстващите на пл. „Македония“ граждани и хората от пъстрата златишка община с жителите на селата Карлиево, Петрич и Църквище, като пожела единение и множество успехи в дните, които ни предстоят. За да е сигурно, че 2022 година вече е настъпила, той произведе изстрел с реплика на черешово топче, осигурено от членовете на Клуб „Традиция“. За доброто настроение на отзовалите се на поканата на общинската администрация за веселие се погрижиха народните изпълнителки, майка и дъщеря, Цветанка и Николина Георгиеви.

След поздравите и церемонията започна празничната заря, богата и красива. Небето над града се оцвети в багрите на радостта и веселието, а хубавата народна музика прикани всички, които обичат фолклора, да се хванат на кръшно народно хоро с благопожелания за здраве, щастие и късмет! И тук от общинската администрация раздаваха на златичани на площада греяно червено вино и лакомства.

При обиколката си из общините в района минути след началото на втория час от Новата година, екипът ни спира в центъра на Челопеч. Около догарящия обреден огън няколко дами и един представител на силния пол още играят хоро. Около тях на групички жители на селото все още се наслаждават на топлината на пламъците, а други с усмивки на лицата позират за снимка пред тях. Зарята, красива и продължителна, е отминала, проведена е и томболата с награди от ОбА. Постепенно хората се разотиват, за да се потопят в уюта на дома си в първия ден от 2022 година.

В ЧАВДАР  Народни хорà и веселие в полунощ с група „Четири“
Prev Post В ЧАВДАР Народни хорà и веселие в полунощ с група „Четири“
УЧЕНИЦИ ОТ АНТОН  Номинации за майки „По-по-най“
Next Post УЧЕНИЦИ ОТ АНТОН Номинации за майки „По-по-най“
Related Posts