В ПГТХТ – ПИРДОП Шампиони показаха умения пред кандидат-гимназисти

  • 0
  • 125 преглеждания


На 11 април – вторник, в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии “Никола Димов” в гр. Пирдоп се проведе Ден на отворени врати, подготвен от клубовете, развиващи дейности по проект „Твоят час“. Ръководството и колективът на учебното заведение покани седмокласници и техните родите да се запознаят с предлаганите за продължаването на образованието специалности и възможностите за придобиване на атрактивна и търсена на пазара на труда професия.

Пред посетителите водещите на Деня на отворени врати Надежда Цолова и Николай Костов от девети клас, заедно с педагога Диана Петрова, представиха своето училище и успехите, които очертават неговата биография на гимназия на шампиони в специалностите хлебар, сладкар, сервитьор, барман и готвач. От следващата учебна година ще бъде разкрита и нова такава – за организатор в туристическите дейности и свободното време.

Възпитаници на училището са участвали в проекти по програма “Еразъм +” със свои връстници от други страни, обучавали се с в професията в Германия и Португалия, организирали са кетъринги и изложби в Министерство на земеделието и храните, в общините от региона и по време на “Влайкови дни” в Пирдоп. “При нас е интересно и много вкусно”, прикани седмокласниците да се запишат за продължаване на образованието в училището Диана Петрова.

За демонстрация на изучаваните в ПГТХТ специалности своите умения представиха шампионите за 2015 и 2016 г. Запрянка Тодорова, Боян Иванов и кандидатът за такъв през настоящата година Пламен Богоев. Пе представиха свои специалитети – коктейли, а професионалният готвач и възпитаник на училището Еманиул Христов – специален гост за Деня на отворени врати, разказа как се справя с предизвикателството да е студент по специалността “История” в Софийския университет и Мастър шеф в Дома на миньора “Свети Иван Рилски” в с. Мирково. Той посъветва седмокласниците и техните родители да не се колебаят, защото в гимназията се изучават професии на бъдещето.

В учебния ресторант бе направена още една демонстрация за посетилите Деня на отворени врати – как се приготвя суши. А разговорите и запознаването с учебното заведение за гостите продължи и с други интересни за тях прояви, подготвени от възпитаниците на професионалната гимназия.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПАКЕТИ   Раздаде БМЧК в Копривщица
Prev Post ВЕЛИКДЕНСКИ ПАКЕТИ Раздаде БМЧК в Копривщица
В ОБЩИНА АНТОН  В село Антон дружно боядисаха яйца
Next Post В ОБЩИНА АНТОН В село Антон дружно боядисаха яйца
Related Posts

Leave a Comment: