В ПГТХТ

  • 0
  • 55 преглеждания

Състезания по изучаваните професии

а 14 януари в ПГТХТ „Никола Димов“ се проведе втори кръг от училищното състезание по хлебар-сладкарство. От явилите се на първия кръг 8 кандидати, до класирането на най-добрия от тях за представител на учебното заведение на регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад хлебар-сладкар“, което се провежда под егидата на МОН и ще се проведе през месец март, стигнаха 4 ученици – Елмира Иванова и Екатерина Иванова от 10 клас, Йоана Петрова от 11 клас и Николета Митева от 12 клас.

Момичетата показаха майсторство в занаята на хлебаря и сладкаря, като демонстрираха умения в приготвянето на пити от различни видове тесто и украса. Своите сладкарски фантазии те претвориха във вкусни десерти от шоколад, сметана и плодове.

През месец януари в професионалната гимназия се провежда и училищно съревнование сред бармани, сервитьори и готвачи. През месец февруари предстои и състезание за учениците от специалностите „Бизнес администрация“ и „Оперативно счетоводство“.

Всички кандидати за участие в областния кръг на състезанията по професии провеждат усилена подготовка и с нетърпение очакват обявяването на класирането на училищните етапи на надпреварите.

ПГТХТ НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СБУ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Prev Post ПГТХТ НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА СБУ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
В СЕЛО ДУШАНЦИ
Next Post В СЕЛО ДУШАНЦИ
Related Posts

Leave a Comment: