В ПИРДОП Горя сметището за строителни отпадъци

  • 0
  • 101 преглеждания

През нощта във вторник – 10 ноември, пожар е избухнал на сметището за строителни отпадъци край гр. Пирдоп, заяви кметът Ангел Геров по време на редовната месечна средства с представители на регионалните медии. Сигналът за пожара е подаден от граждани на дежурните в ОбА, а към 20:45 часа вечерта е бил уведомен от тях, уточни той. Веднага на мястото са пристигнали дежурната смяна огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, кметът Геров и са започнали гасене, тъй като е имало опасност от разрастване на пламъците към терени с дървесна растителност. Огънят е локализиран, за да не се разразява към полето и акациевата горичка на запад от сметището.

В тъмната част на денонощието не е било възможно да се потуши огнището, а гасенето е възстановено в сутрешните часове на 11 ноември. На мястото са кметът Ангел Геров, зам.-кметът Иван Щаплев и работници от Общинско звено „БКС“, които продължават обливането на горящите отпадъци с вода. Към 12:32 часа на терена на сметището пристигна и багер, който да отстранят клони и други материали, които могат да се запалят. До края на деня, пожарът ще бъде обезопасен, увери г-н кметът, но мястото ще продължи да тлее и да пуши, поради горящи в дълбочина строителни и други материали, поясни той.

Кметът на общината изрази огорчението си от деянията на някои недобросъвестни граждани. Специалистите от РСПБЗН са установили, че пожарът е предизвикан умишлено. Запалена е била купчина сено, откъдето огънят се е разраснал и върху другите горими отпадъци. Ангел Геров коментира, че подобно поведение е недопустимо, защото е във вреда не само на местната власт, но и на гражданите. И призова Районната прокуратура и полицейското управление да се самосезират и установят извършителите. Защото през годината има няколко умишлени палежа на територията на Пирдоп.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ:   Спазването на мерките е гаранция за здравето на хората
Prev Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ: Спазването на мерките е гаранция за здравето на хората
Слаб интерес на обществено обсъждане обособяване на зони за разходка на домашни любимци
Next Post Слаб интерес на обществено обсъждане обособяване на зони за разходка на домашни любимци
Related Posts

Leave a Comment: