В ПИРДОП Късметлии се сдобиха с награди от томбола

  • 0
  • 115 преглеждания

Около половин час след като стрелките на часовниците се сляха в полунощ и отбелязаха настъпването на Новата 2020 година, площад „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп постепенно започна да се изпълва с жители и гости на общината за общото веселие. Първоначално народното хоро бе рехаво и само от двама игралци, но когато начелото му застана националният флаг, на него се наловиха множество млади хора, и тържеството стана.

Кметът Ангел Геров честити настъпването на 2020 година и пожела на присъстващите здраве, благоденствие и успехи през идните дни. Над площада лумнаха искрите на продължителна заря, за радост на децата и за удоволствие от падащите от небето звезди на възрастните.

По инициатива управителния съвет на Туристическо дружество „Паскал“ на желаещите да се стоплят в студеното време, се раздаваше греяно вино. За първи път бе организирана и томбола от ръководството на дружеството с множество атрактивни и тематични награди, подходящи за планински преходи. Билети са продавани в дните преди новогодишната нощ и мнозина от техните притежатели търпеливо изчакаха да бъдат изтеглени печелившите номера.

Около 1:15 часа след полунощ деца определиха кои са късметлиите. На десетина души се паднаха термоси, двама се сдобиха с тонколони, като специално за тях председателят на ТД „Паскал“ Ваня Момчилова призова да се отзовават на прояви на дружеството, за да озвучават събитията. Шофьорът на общинския автобус Петър Шопов с № 499 спечели кутия за инструменти и тържествено обяви, че ще я ползва по предназначение.

Големият късметлия се оказа Гергана Ангелова, която се сдоби с 32-инчов LED телевизор LG. Момичетата, които теглеха печелившите номера, най-напред извадиха от кутията № 311, но неговият собственик не бе на площада. По настояване на множеството пирдопчани и по съгласие между организаторите на томболата, тегленето продължи. Притежателят на втория № 460 също не се яви да си получи наградата. И така момичетата посегнаха за трети път към кутията. Извадено бе листчето с № 354, чиято притежателка се оказа г-жа Ангелова.

За спечелилите, но неполучили наградите си в новогодишната нощ, могат да потърсят организаторите от ТД „Паскал“, за да си ги вземат от тях.

Поклонение пред паметните места в Пирдоп
Prev Post Поклонение пред паметните места в Пирдоп
В НОВОГОДИШНАТА НОЩ В ЧЕЛОПЕЧ   Концерт на народната певица Албена Вескова и голям огън
Next Post В НОВОГОДИШНАТА НОЩ В ЧЕЛОПЕЧ Концерт на народната певица Албена Вескова и голям огън
Related Posts

Leave a Comment: