В ПИРДОП Концерт и рисунки за медиците – герои

  • 0
  • 91 преглеждания

Талантливи деца, изучаващи пиано и китара в школите на Музикален център „Феникс Мюзик“, при читалище „Напредък“ – гр. Пирдоп, на 20 март изпълниха популярни мелодии, в знак на благодарност към екипа на Ковид-отделението на местната МБАЛ. Инициативата за проявата е на ръководителите на школите – Криска Кожухарова – управител на центъра, и учителите по пиано Николай Пефев и по китара – Милен Джуров.

В съботния ден на специалния концерт присъства изпълнителният директор на пирдопската болница д-р Юлия Димитрова. Антона Иванова и Лия Цанева се представиха с познати мелодии за пиано, а Невона-Сиана Мишонска и Димитринка Атанасова изпълниха пиеси за китара. Освен това, възпитаниците на двете школи бяха подготвили специално за лекарите, медицинските сестри и помощниците им в Ковид-отделението на МБАЛ – Пирдоп рисунки. Изпълнени в няколко техники, те бяха подписани от авторите им с благодарности към медицинските специалисти за денонощната им всеотдайна лекарска и човешка грижа към пациентите за спасяването на техния живот.

Управителят на „Феникс Мюзик“ Криска Кожухарова заяви, че младите музиканти и техните преподаватели са съпричастни към труда и високите отговорности на екипа на лечебното заведение, върху който пада тежестта да опазват здравето и помагат за лечението на хората от Средногорието. Израз на това е този поздрав към тях, който да им даде още сили и издръжливост в борбата с коварното заболяване, обхванало целия свят. Подаряват и картините, които децата са нарисували, с надеждата да стоплят не само сърцата на медицинските специалисти и техните пациенти, но и да им вдъхнат увереност работата, и да помогнат за пълното възстановяване здравето на болните от Ковид-19.

Д-р Юлия Димитрова благодари на учениците и ръководителите им за доставеното удоволствие от техните изпълнения и споделените очаквания, и заяви, че всички заедно и обединени ще спечелят битката с вируса.

ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Откри пролетния полусезон с богати на голове двубои в трудна метеорологична обстановка
Prev Post ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Откри пролетния полусезон с богати на голове двубои в трудна метеорологична обстановка
ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ  Инспектира газопровода Панагюрище – Златица и посети „Аурубис България“
Next Post ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ Инспектира газопровода Панагюрище – Златица и посети „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: