ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Откри пролетния полусезон с богати на голове двубои в трудна метеорологична обстановка

  • 0
  • 108 преглеждания

В неделя – 21 март, при изключително тежки метеорологични условия, започна пролетният сезон за десетте отбора от Лига „Средногорие“, която е част от надпреварата, организирана от Българската асоциация по мини футбол. На обновеното през миналата година игрище с изкуствено покритие „Клетката“ в Спортен комплекс „Пирдоп“, международният съдия Петко Петков точно в 11:00 часа даде първия сигнал за начало на двубоя между тимовете на МФК „Средногорец“ – Златица и ФК „Галакси“. Програмата предвиждаше преди техния мач да се изиграе срещата между ФК „Пирдоп“ и „Юнг Бойс“, но тя бе отложена.

Мачът в началото бе оспорван, като състезателите и от двата отбора с хъс се бореха за всяка топка. Първи откриха сметката си от голове златичани, които още в петата минута на двубоя успяха да поразят вратата на противника си. В следващата – 6 минута, вкараха и още един гол, с което поведоха с 0 : 2. Символичните домакини от „Галакси“, обаче, бързо върнаха едното от попаденията, отбелязвайки в 13-та минута гол в своя полза за 1 : 2.

Мачът продължи да бъде равностоен, като и пред двете врати имаше напрегнати моменти, с които стражите им се справиха. Постепенно гостите от МФК „Средногорец“ наложиха волята си и методично започнаха да увеличават разликата от попадения в своя полза. До края на двубоя те вкараха още пет безответни гола във вратата на „Галакси“ и срещата завърши с категоричното 1 : 7 за златичани.

Следващите срещи бяха не по-малко атрактивни и също изобилстваха с голове. ФК „Миро“ победи с 4 : 1 отбора на „Атлетик“, а след тях ФК „Пирдоп Енерджи“ не успя да се справи с атомното нападение на отбора на „Мирково – ветерани“, водено от инж. Иван Велин, и закономерно записа разгромна загуба с 1 : 8.

В последния мач от първия кръг на местното първенство на лигата по мини футбол, който започна в 14:00 ч., „Отбор на народа“ също не бе равностоен на съперниците си на терена от ФК „Орлин“ – Пирдоп. И отстъпи на шампионите от миналата година и водачи в класирането от есенния дял, които победиха с категоричното 2 : 8.

Лига „Средногорие“ продължава тази неделя със срещите от втория кръг на надпреварата.

В ПИРДОП ПРАЗНИЦИ НА БУКВИТЕ   За първокласниците от НУ „Тодор Влайков“
Prev Post В ПИРДОП ПРАЗНИЦИ НА БУКВИТЕ За първокласниците от НУ „Тодор Влайков“
В ПИРДОП  Концерт и рисунки за медиците – герои
Next Post В ПИРДОП Концерт и рисунки за медиците – герои
Related Posts

Leave a Comment: