В ПИРДОП Обществено обсъждане на идеи за промени на „водното огледало“ в градската градина

  • 0
  • 113 преглеждания

На 10 септември край т. нар. „водно огледало“ в парка, южно от главната улица на Пирдоп, по инициатива на общинското ръководство се проведе обществено обсъждане на идеи за промяна визията и предназначението на съоръжението. На поканата на ръководството на местната власт се отзоваха само двадесетина граждани и няколко деца. В обсъждането, което бе ръководено от зам.-кмета Мария Шентова, се включиха общинските съветници Евгени Додов, по чието предложение се проведе инициативата и Ненко Ненчев, и представители на ОбА.

Инж. Мария Шентова обясни, че 5-годишният мониторинг на проекта за реконструкция на градската градина е изтекъл и вече могат да се правят промени на нейна територия. Намерението на общината е ограденото пространство около „водното огледало“ да се превърне в зона за провеждане на спектакли, детски забавления, в място за други подобни публични събития, а металните решетки да се премахнат. В настоящия си вид дълбокото и широко корито, ако се напълни с вода, е опасно за подрастващите, някои от които биха го използвали за игри, бе посочено на срещата.

В дискусията по темата се включиха общинските съветници Евгени Додов и Ненко Ненчев. Г-н Додов изрази благодарности за провеждането на инициативата, като посочи, че в този си вид съоръжението е ненужно, а идеята за неговата промяна е добра. Той сподели още, че някои от дърветата са остарели и опасни за преминаващи, поради слабата си коренова система и е наложително те да бъдат подменени със засаждането на нови. По идея на деца, той предложи да се направи в парка или на друго място в града скейтборд площадка, където практикуващите този спорт да се забавляват.

Споделени бяха и други подобни идеи за развитие на спортните занимания и игри сред подрастващите, като направа на стена за катерене, изграждане на поливна система в парка, построяване на чешма, която да служи за разхлаждане на посетителите в градската градина. Преди години в тази част в парка е имало павилион за закуски и напитки, но възстановяването му е било препятствано от липсата на водопроводна и канализационна мрежа в градската градина, заяви Мария Шентова. Присъстващи на обсъждането деца и родители настояха да се помисли за направа на рампа за скейтборд, на което бе отговорено, че предложението ще бъде обмислено и взето решение къде е най-подходящото място да се направи.

Зам.-кметът Мария Шентова благодари на участвалите в инициативата на общината и гарантира, че споделените идеи ще бъдат обсъдени със специалисти, а гражданите информирани какви действия ще се предприемат по тяхното реализиране.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКА КОПРИВЩИЦА  Призоваха 9 септември да получи обективната оценка на историците
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКА КОПРИВЩИЦА Призоваха 9 септември да получи обективната оценка на историците
ТЪРЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЯ В КОПРИВЩИЦА  За Малка Богородица
Next Post ТЪРЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЯ В КОПРИВЩИЦА За Малка Богородица
Related Posts

Leave a Comment: