В ПИРДОП Откриха с водосвет базата на общинското БКС

  • 0
  • 70 преглеждания

В седмицата на празника на град Пирдоп бе открита и осветена базата на Общинско звено „Благоустройство и комунално стопанство“. На 18 юли на територията на звеното, която се намира до железопътната гара, работещите в него посрещнаха народния представител Лало Кирилов, кмета Ангел Геров, членовете на официалната делегация от гр. Егоревск - Сергей Евстигнеев - зам.-кмет на Егоревски район, Алексей Сергеев - депутат от Съвета на депутатите и Ирина Становова – директор на Средно училище № 3 в града, кметът на Кметство Душанци Валентин Петров и представители на общинската администрация. Пред автомобилиште за почистване на града бе разпънат голям транспарант с надпис „Общинско звено БКС“.

Събитието бе открито от зам.-кмета на общината Вера Бойчева, която заяви, че идеята за създаването му е от преди три години и половина. Кметът г-н Геров подчерта, че по онова време в общината е имало само три машини, а в момента разполага с два автомобила за сметосъбиране, два камиона, седемнадесет тримери, различна техника за поддържане на тревните площи и други специализирани машини, както и собствена територия. В обособеното пространство на звено БКС може да се складира и дървесина за продажба на населението. Това е първият етап от създаване на звеното, каза кметът Ангел Геров и благодари на екипа си, повярвал в неговите идеи и направил необходимото за създаването на звеното.

Стойността на обособената територия, заедно фургоните, придобитата техника и оградата е около 200 000 лв., посочи г-н кметът, като в това не се включват двата училищни автобуса, които са закупени от държавата.

Поздравления за новата придобивка на Община Пирдоп отправиха народният представител Лало Кирилов и Алексей Сергеев. Трикольорната лента за откриването на обекта „БКС“ бе направено от г-н Геров и г-н Кирилов. Основната цел в началото на мандата бе финансовото стабилизиране на общината, каза народният представител и до голяма степен това е постигнато – задълженията са намалени значително. Създаването на звено БКС в Пирдоп е намалило средствата за дейността по сметопочистването и поддръжка на парковете и градините с около 30 000 лв. на месец. Отправени бяха пожелания за развитие на базата, както и Пирдоп да помага с техника и машини на съседните общини.

Зам.-кметът Вера Бойчева подари на г-н Геров кутия за съхраняване на ключовете на наличната техника, като заяви, че има място за още. Отец хаджи Недко Бръмбаров отслужи водосвет и освети различните видове техника, помещенията и благослови новата придобивка на Пирдоп. По традиция на такива събития присъстващите бяха почерпени с питка, чубрица и мед.

УЧАСТНИЦИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ – ЧЕЛОПЕЧ  Посетиха „Дънди Прешъс Металс“
Prev Post УЧАСТНИЦИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ – ЧЕЛОПЕЧ Посетиха „Дънди Прешъс Металс“
С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Средногорци представиха региона достойно на петото издание на маратона „Трявна Ултра“
Next Post С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Средногорци представиха региона достойно на петото издание на маратона „Трявна Ултра“
Related Posts

Leave a Comment: