В ПИРДОП Отстраняват болни дървета

  • 0
  • 113 преглеждания

През миналата седмица служители от Общинско звено „Гора“ – Пирдоп“ отстраниха шест брези в градинката около фонтана на площад „Тодор Влайков“ в града. Причината е, че дърветата са стари и болни, а с това и опасни за хората, тъй като могат да се прекършат, каза за в. „Регион“ зам.-кметът Иван Щаплев.

На загнилите брези е извършен оглед от еколога на общината Елена Смиленова, която е дала предписание да бъдат премахнати. При отрязване на клоните в горните части на стволовете, сърцевината им във вътрешността си е прилична на прахан, посочи инж. Щаплев. Дърветата бяха нарязвани на части, а по-дребните клони се раздробяваха на стърготини със специализираната машина, която общината притежава.

В следващите дни общинските работници отстраниха изсъхнали и опасни клони на стари дървета, както и леторасли в тревните площи по улица „Георги Геров“. През Седмицата на гората служители на общинското звено залесиха в местността „Борова гора“ терен с площ от един декар, където дърветата са били поразени с корояд с нови фиданки от бял бор.

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Обрати и мачове без интрига в последния кръг
Prev Post МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Обрати и мачове без интрига в последния кръг
В ПИРДОП  Щъркел загина в гнездото си
Next Post В ПИРДОП Щъркел загина в гнездото си
Related Posts

Leave a Comment: