В ПИРДОП ПРАЗНИЦИ НА БУКВИТЕ За първокласниците от НУ „Тодор Влайков“

  • 0
  • 109 преглеждания

На 18 и 19 март учениците от първи клас на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп проведоха тържества за раздялата си с букварчето. Възпитаниците на класните ръководители Татяна Минчева, Таня Пижова и Александра Илиева, и на групите за допълнителни занятия Зоя Веселинова и Анелия Иванова, вече са грамотни и могат да четат.

Поради обстановката в града и страната, празниците на буквите се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки пред много малко родители.

Първокласниците рецитираха стихове за всяка буква от българската азбука, изпълниха песни за тях, и гласно ги изредиха всичките от А до Я. Сериозно предизвикателство пред учениците бе да прочетат кратък текст от поговорки и пословици. Всички се справиха чудесно, показвайки, че вече могат да се разделят с букварчето. Скоро самото то им дойде на гости в празничния час, заедно със сестричката си читанката. Приятелите на първолаците им пожелаха да бъдат любознателни и да продължават усърдно да четат, защото ще научат много нови знания. В класа на г-жа Пижова бе организирана интересна игра за първолаците, които показаха, че добре са усвоили правилата за писане на буквите В и Ф, както и на двугласните Йо и ьо. Директорът на учебното заведение Евдокия Богданова пожела на най-малките ученици на НУ „Тодор Влайков“ да са здрави, много усмихнати, да се учат отлично и да постигнат успех. Заедно със зам.-директора на училището г-жа Николова те подариха на класа игри, с които да продължат да развиват знанията си, които ще им помогнат да обиколят света, без да излизат от класната стая.

На своите възпитаници педагозите Таня Пижова и Зоя Веселинова връчиха грамоти, че вече могат да четат, и книжки с 62 приказки и поуки, с които да продължат да развиват своите умения в четене в свободното си време. Празничният Час на буквите за първолаците завърши със снимки, за да им останат за спомен от този тържествен за тях ден.

СКУЛПТУРА НА ЛЕЛЯ ГЕНА – ГЕРОИНЯТА НА ТОДОР ВЛАЙКОВ    Украси фоайето на началното училище в родния му град
Prev Post СКУЛПТУРА НА ЛЕЛЯ ГЕНА – ГЕРОИНЯТА НА ТОДОР ВЛАЙКОВ Украси фоайето на началното училище в родния му град
ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Откри пролетния полусезон с богати на голове двубои в трудна метеорологична обстановка
Next Post ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Откри пролетния полусезон с богати на голове двубои в трудна метеорологична обстановка
Related Posts

Leave a Comment: