В ПИРДОП Ученици участваха в Европейската седмица на мобилността

  • 0
  • 66 преглеждания

Учениците от всички класове на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ и възпитаници на детските градини, се включиха в организирания от Община Пирдоп и Районното полицейско управление в града Ден без загинали на пътя. От 16 до 22 септември в страните от Стария континент се провежда инициативата Седмица на безопасността на пътя, която тази година премина под мотото „Остани жив! Пази живота!“

На 16 септември, във времето на голямото си междучасие, децата и учениците се подредиха на централната улица в града „Цар Освободител“, пред учебното заведение и изразиха с балони в цветовете на националния флаг, на Европейския съюз, бели – аз нула жертви на пътя и цветя, съпричастието си към загиналите свои връстници и възрастни при пътнотранспортни произшествия. Пътни полицаи преустановиха движението на автомобили през участъка от улицата, за да се гарантира безопасността на малките жители на града.

Община Пирдоп е регистриран партньор за участие в Европейската седмица на мобилността, заявиха от Общинската администрация. Секретарят на общината Николина Божкова разказа на децата за инициативата, а с викове „Нула“, те пуснаха балоните в атмосферата. С ръчичките си те образуваха и цифрата. Младши автоконтрольор „Пътен контрол“ Ивайло Панков припомни на всички правилата за безопасно преминава през улица на обозначените места. „Винаги се оглеждайте по няколко пъти в двете посоки и само ако не се приближава превозно средство, преминавайте по най-краткия път за най-кратко време!“ – посъветва ги той.

Разделени на две групи, учениците и децата преминаха през пешеходните пътеки, водени от своите учителки, и поставяйки върху тях цветя, в знак на памет към загиналите на пътя.

КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ОБЩИНИТЕ АНТОН И ЧАВДАР
Prev Post КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ОБЩИНИТЕ АНТОН И ЧАВДАР
За доброто бъдеще на децата
Next Post За доброто бъдеще на децата
Related Posts

Leave a Comment: