В ПИРДОП

  • 0
  • 86 преглеждания

Елегантни костюми за най-малките жители

Денят на родилната помощ – 21 януари, бе отбелязан тържествено в гр. Пирдоп, на което присъстваха около тридесет майки, част от родените през годината в общината 69 бебета и близки на семействата им.

Сред важните гости бяха близнаците Владислав и Иван Габерови, заедно с мама и татко, както и други още не проходили малчугани със своите родители, д-р Петя Хвалабогова и акушерката Пенка Бонева. Към всички тях бяха отправени поздрави, а към медицинските специалисти и благодарности за подкрепата и помощта им към родилките през годините на техния професионален път. Празникът бе организиран от колектива на общинската администрация, с подкрепата на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” и неговия изпълнителен директор инж. Добри Цветков.

Иванка Георгиева и Поля Петкова от ОбА разказаха за традицията да се отбелязва Бабинден в миналото. Поздравления към младите майки и техните семейства отправи кметът Ангел Геров. Той пожела на семействата на малчуганите „да не пречат на бабите и дядовците да гледат внуците си”, за да имат време младите за развлечения и още наследници, и да се увеличават жителите на общината.

Д-р Петя Хвалабогова също поздрави родителите и семействата на родените през миналата година деца. Изпълнен бе ритуалът по традиционното измиване ръцете на лекаря и акушерката, а г-н Геров поднесе на двете дами поздравителни адреси и букети с цветя.

Песен поздрав към честващите Деня на родилната помощ отправиха малките талантливи възпитаници на Начално училище-паметник „Тодор Влайков” от Група „Веселинчета”, с ръководител Евдокия Богданова.

На родителите на децата кметът Ангел Геров, подпомаган от зам.-кмета Вера Бойчева и секретаря на общината Николина Божкова, поднесе подаръци за децата им и поздравителни картички с послания за малчуганите и техните мама и татко. В пакетите имаше дрехи, сред които и елегантни официални комплекти, съобразени за всяко от тях – момче или момиче. Тържеството завърши с празничен коктейл и вдигане на наздравици за продължаване на традицията и увеличаване на малките жители на общината.

Смяната на изпълнителния директор на болницата бе наложителна
Prev Post Смяната на изпълнителния директор на болницата бе наложителна
В СЕЛО ДУШАНЦИ
Next Post В СЕЛО ДУШАНЦИ
Related Posts

Leave a Comment: