В СЕЛО ДУШАНЦИ

  • 0
  • 88 преглеждания

Пожелания за двойно повече деца през настоящата година

Бабинден бе честван от младите майки, баби и техните внучета на тържество, състояло се в клуба на пенсионера в с. Душанци.

Специално за празника бяха дошли кметът Ангел Геров, председателят на ОбС Мария Шентова, зам.-кметът Вера Бойчева, секретарят на общината Николина Божкова, общинският съветник и председател на ПП ГЕРБ в Пирдоп Донка Бикова, кметът на кметството Валентин Петров. На особено внимание в този ден се радваха четири от петте малки жители на силото, тъй като едно от децата по същото време бе на имунизация. В прегръдките на мама те любопитно поглеждаха към множеството възрастни, вероятно без да разбират че са виновници за събитието.

Организаторите на тържеството припомниха за традицията да се отбелязва Деня на родилната помощ. Кметът г-н Геров изрази задоволството си от празника, като подчерта, че това е знак, че общината се възражда и развива. Той поздрави младите семейства за смелостта в днешните трудни времена да имат свои наследници и пожела да „повторят и потретят”. И заяви, че ако се решат и на четвърти наследник, ще предложи на ОбС да промени наредбата за материално стимулиране на общината, за да увеличи финансовата подкрепа за отглеждане на малки деца. Г-н кметът поднесе на младите майки и техните деца подаръци, които включваха официални детски комплекти за момчета и момичета, практични дрехи за малчуганите и поздравителни картички.

Поздравление към присъстващите и майките – героини поднесе и кметът на кметство Душанци Валентин Петров. Той пожела на родителите и на най-малките жители на селото здраве, безгрижно детство и късмет в идващите дни за всички тях. Г-н Петров също пожела децата в селото да се увеличат поне двойно през настоящата година. От името на кметството и на читалищното настоятелство бяха поднесени на децата и семействата им подаръци и албуми. По този повод фотосесия на празника със своя мобилен телефон направи 9-годишният Марти.

Отец хаджи Недко Бръмбаров отслужи водосвет за здраве на най-малките жители на селото, като поръси децата и техните майки със светена вода, както и всички присъстващи на тържеството. В Деня на родилната помощ акушерка Пенка Бонева също се радваше на специално внимание и бе поздравена за Бабинден. С помощта на мама Николина тя изкъпа последното родено бебе за миналата година в с. Душанци - Никол Валентинова Върбанова, зарадвала семейството си на 23 септември 2015 г.

Златка Кънева прочете съчинението на едно деветгодишно дете, посветено на бабите. Присъстващите на тържеството бяха почерпени с вкусни сладки изкушения, за които се бяха погрижили младите майки и някои от бабите.   

В ПИРДОП
Prev Post В ПИРДОП
В СЕЛО АНТОН
Next Post В СЕЛО АНТОН
Related Posts

Leave a Comment: