В СЕЛО БУНОВО Откриха нова спортна площадка с изкуствена трева

  • 0
  • 76 преглеждания

На 1 юни - Международният ден на детето, в с. Буново беше открита новопостроената спортна площадка. Тя се намира в съседство със сградата на кметството. В нея има мини игрище по футбол, където децата могат да спортуват на воля.

Спортната площадка е заградена с високи предпазни мрежи, има монтирани пейки и навес, в случай, че завали. На децата са закупени топки, хилки и ракети за игра на федербал. Теренът е покрит изцяло с изкуствена трева, а от двете страни на покрития навес се веят българският трибагреник и европейското знаме.

Организатори на церемонията за даване начало на използване на площадката от децата, бяха Кметство Буново и Община Мирково. Съдействие оказа и читалище „Светлина“с. Буново. Зам.-кметът на общината  Велко Лисев и кметът на кметството в село Буново Николай Точев,  поздравиха децата, жителите и гостите на събитието. Трикольорната лента беше прерязана от г-н Лисев и г-н Точев, а асистентки бяха две момичета от селото.

Община Мирково и домакините поднесоха подаръци и лакомства на всяко дете, което присъства на тържеството. В тяхното раздаване се включи и секретарят на общината Цвета Попова. В знак на благодарност за направата на спортната площадка, буновските деца подариха   картина на кмета на общината. Тържественото събитие продължи с песни, танци, игри и веселие.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Възпитаници на предучилищната група се разделиха с детската градина
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Възпитаници на предучилищната група се разделиха с детската градина
В ЗЛАТИЦА  Дезинфектират учебните заведения преди провеждането на матурите
Next Post В ЗЛАТИЦА Дезинфектират учебните заведения преди провеждането на матурите
Related Posts

Leave a Comment: