В ЗЛАТИЦА Дезинфектират учебните заведения преди провеждането на матурите

  • 0
  • 73 преглеждания

„Геотехмин“ и „Елаците-Мед“ продължават подкрепата си към местните власти в общините, в които развиват дейност, за предпазване на населението от заразяване с Ковид-19. Във връзка с подновяването от 1 юни приема на деца в детските заведения, на 30 май екипи на двете дружества извършиха дезинфекция на площите в дворовете на ДГ „Слънце“ и ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Златица. В неделя – 31 май, само ден преди провеждането на матурата по български език и литература, бяха обработени с дезинфектиращи препарати подходите и класните стаи на Професионална гимназия „Златица“. На 1 юни в тях се проведе първият от задължителните за зрелостниците държавни изпити. Следващият е на 3 юни по свободно избираем предмет.

Изпитите на учениците, завършили седми клас, са на 15 и 17 юни. В навечерието на първата дата ще бъдат дезинфекцирани основно дворът и стаите, в които ще работят седмокласниците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, съобщиха от двете компании, чийто служители извършват обработката на терените и помещенията с препарати срещу коронавируса.

От ръководствата на детските и учебните заведения, и кметът на Община Златица инж. Стоян Генов, изразиха благодарности към партньорите си от „Геотехмин“ и „Елаците-Мед“, за помощта, която им оказват в предотвратяване на предпоставките за заразяване с вируса на населението.

По повод честване Деня на гр. Златица – 31 май, бяха дезинфекцирани пл. „Македония“ в града, както и подходите към него.

Преди подновяването на търговията на неделния пазар, от „Елаците-Мед“ изпратиха специализиран автомобил – водоноска, който в следобедните часове на 23 май изми няколко пъти улиците „Александър Стамболийски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, където се разполагат сергиите на селскостопанските производители. След минаването му със силни струи вода по тях, районът около поликлиниката, пощата, магазина на ПК „Златица – 91“ и площад „Македония“, където обичайно се струпват множество хора, бяха обработени с дезинфектанти. В неделя, след приключване на тържествата за Деня на Златица и продажбите на търговците, екипите на двете компании напръскаха с препарати пл. „Македония“ и площите на неделния пазар.

В СЕЛО БУНОВО  Откриха нова спортна площадка с изкуствена трева
Prev Post В СЕЛО БУНОВО Откриха нова спортна площадка с изкуствена трева
НА ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ   Малко посетители на най-известното кладенче в региона
Next Post НА ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ Малко посетители на най-известното кладенче в региона
Related Posts

Leave a Comment: