В СЕЛО ДУШАНЦИ Подаръци от Дядо Коледа

  • 0
  • 120 преглеждания

В първия ден на Светата Коледа и Рождество Христово, по отдавнашна традиция в центъра на село Душанци гост на децата от селото бе самият Дядо Коледа. От години Добрият Старец пристига тук, за да зарадва най-малките му жители, които го очакват с трепет и добре подготвени за вълнуващата среща.

Още в ранните часове на 25 декември групата коледари, водени от станеника си Радостин Райков, пое по улиците на Душанци, за да поздрави с раждането на Младенеца неговите стопани. Точно в 7:45 часа, те гостуваха в дома на кмета Валентин Петров, който посрещна единадесетте си скъпи гости с щедри подаръци. Малко по-късно коледарите пожелаха здраве, берекет, късмет и успехи на зам.-кмета на общината Вера Бойчева и нейното семейство. А след това продължиха обиколката си из къщите на душанчани.

Организирани от читалищното настоятелство и председателя Кристина Петкова, към 10:30 ч. коледарите, заедно с Дядо Коледа (Николай Щаплев) и придружаващата го Снежанка (Галина Ценова), те се спряха до украсената елха на обновения площад на селото. Тук вече ги очакваха повече от петдесет деца придружавани от родители и близки.

Без да се бави Дядо Коледа започна да извиква при себе си щастливите малчугани, но искаше от тях и те да го зарадват с нещо. Първа получи подаръка си малката Людмила Петкова, която е само на три и половина години, но смело се настани в неговата прегръдка, докато си получи очаквания дар за Коледа.

Мнозина от малките жители на село Душанци бяха научили стихове и подходящи за празника песни, които изпълниха пред домакините на празника – Снежанка, коледарите и Добрия Старец, пристигнал в селото от далечна Лапладния с хвърколета, защото времето бе доста топло за сезона, а и сняг за шейната му нямаше. Родители запечатваха на фотоапаратите и телефоните си радостните мигове за своите наследници, за да им останат за спомен от този незабравим ден.

В първия работен ден след Коледа – 28 декември, коледарите на с. Душанци посетиха общинската администрация – Пирдоп и поздравиха кмета и работещите в местната власт с Рождество Христово. Те отправиха пожелания за здраве, благоденствие и просперитет на жителите на общината.

В ЧАВДАР  Коледари обикалят по селата
Prev Post В ЧАВДАР Коледари обикалят по селата
КЛУБ ЗА ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА ФРЕНДШИП
Next Post КЛУБ ЗА ИЗТОЧНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА ФРЕНДШИП
Related Posts

Leave a Comment: