В СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – КОПРИВЩИЦА Подаръци за първолаците и дванадесетокласниците

  • 0
  • 69 преглеждания

Срамежливо прокрадващото се слънце иззад облаците поздрави събралите се  ученици, учители и техните родители на тържественото утро при откриване на новата учебна година в двора на СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица.

Усмихнатите копривщенските деца, носещи букети с цветя, поздравяваха своите учители с деня Първи. Гости на събитието бяха кметът на общината Бойка Дюлгярова, председателят на общинския съвет Любомир Цеков,  общински съветници, директорът на Дирекция на музеите Кунка Неделева, председателят  на читалищното настоятелство Стоян Павлов, директорът на Детска градина „Евлампия Векилова“ Пенка Иванова, отец Богомил Читалов.

С възрожденски марш бе открито тържеството, а след него прозвуча химнът на Република България. Посрещнато бе училищното знаме, носено Анастасия К. Иванова и асистирано от Делка Дойчева и Габриела Келчева. Новият директор на СУ „Любен Каравелов“ Марияна Цолова увери най-малките - първокласниците, че техните учители са знаещи, можещи, отлично подготвени и мотивирани и с любовта, която ще получат от тях, ще вървят уверено по пътя на науката. На дванадесетокласниците тя пожела мобилизация, и концентрация за учене, за да бъдат приети във висшето училище, където ще кандидатстват. Към своите колеги отправи пожелание за здраве, сили и настойчивост, за да се преборят с трудностите и да получат заслужено удовлетворение от благородната си работа. На родители, които са помощници на педагозите и най-важни партньори, отправи посланието да вдъхват увереност на своите деца и че с труд и упоритост те ще станат знаещи, можещи и успели хора.

Кметът Бойка Дюлгярова пожела на учениците и педагозите здраве, да имат повече време за култура, изкуство, спорт и добротворство. Отец Богомил благослови с тържествена литургия новата учебна година. Получени бяха поздравителни адреси от Ирина Анастасова – председател на Комисията по образованието и науката в 46 Народно събрание, Радослав Стойчев – управител на Софийска област, Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието, изпълнителните директори на компаниите „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и др.

Първокласниците и техните учители Мария Паралеева и Теодора Рашкова бяха поздравени от второкласниците с артистично-музикална програма. Ученически и спортни  пособия  получиха от общинската администрация, общински съветници, Дирекция на музеите и читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ най-малките ученици на училището. Тази година и дванадесетокласниците получиха подаръци от общинската администрация.  След първият звънец всички ученици се отправиха към класните си стаи, за да приемат предизвикателството на новата година.

Мирковското училище посрещна 15 септември обновено
Prev Post Мирковското училище посрещна 15 септември обновено
В ЧАВДАР  Откриха с тържество новата учебна година
Next Post В ЧАВДАР Откриха с тържество новата учебна година
Related Posts

Leave a Comment: