ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Баба Марта и Ден на самодееца

  • 0
  • 104 преглеждания

Народно читалище „Хаджи Ненчо Палавеев“ – гр. Копривщица организира в конферентната зала на общинския музей на образованието тържество, с което бе отбелязано посрещането на Баба Марта и Денят на самодееца – 1 март. То бе уважено от заместник-кмета на общината инж. Тони Малинов, председателя на постоянната комисия по култура към Общински съвет – Георги Доросиев, Искра Шипева, директор на Дирекция на музеите и общински съветник.

Председателят на читалищното настоятелство Пенка Кунчева прикани към едноминутно мълчание за самодейците, които не са между нас, отдавали всичко от себе си и са допринасяли за развитието на самодейността и читалищното дело в Копривщица. В словото си тя изтъкна, че на този ден празнуват хората, които са свързани с една любов – към изкуството, и които имат дарба, таланти, потребност да се развиват в читалището. Приветствие към самодейците поднесе и Георги Доросиев. Прочетен бе поздравителен адрес до Вергиния Матеева, дългогодишен ръководител на певческата група „Зелен здравец“ към местното читалище, в който се отправят сърдечни поздравления за ентусиазма и енергията, влагани за развитието и на театралното изкуство в читалището.

Празничната вечер продължи с изпълненията на певческа група „Копрившки бисери“. Много чистота и по детски искрена бе постановката на възпитаниците от четвърта група на ДГ „Евлампия Векилова“, в която бе посрещната жадуваната добра старица Баба Марта. В ролята й прекрасно се бе превъплътила Донка Главчева. Съвсем натурална бе Баба Марта, облечена в народна носия и през рамо окачила своята торбичка, в която носеше за децата мартенички и семенца, които да засеят в пролетните си градини. С изпълнения на стихове и песни децата стоплиха сърцето и душата на Баба Марта и тя си тръгна доволна и засмяна от хубавото тържество.

Програмата завърши с изпълненията на малките танцьори „Копривщенски богородички“, танцов клуб „Усмивки“, с ръководител Димитрина Орашъкова и танцов клуб „Кръшно хоро“, с ръководител Лучка Чотова. Те получиха благодарността и аплодисменти на публиката. Председателят на читалищното настоятелство връчи на всички състави грамота за приноса им в развитието на читалищното дело.

ЕНТУСИАСТИ ОТ СЕЛО БУНОВО  Възстановиха чешмата на паметника на „Гълъбец“
Prev Post ЕНТУСИАСТИ ОТ СЕЛО БУНОВО Възстановиха чешмата на паметника на „Гълъбец“
НА ГАРА БУНОВО  Молитва и възпоменателен митинг
Next Post НА ГАРА БУНОВО Молитва и възпоменателен митинг
Related Posts

Leave a Comment: