ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР В ЧЕЛОПЕЧ Помага за дейността на клуб „Знам и мога“

  • 0
  • 112 преглеждания

По инициатива на работещите в читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч и с подкрепата на общината, на 25 април в центъра на селото се организира благотворителен базар на украси, символи и сувенири за великденските празници. Някои от предметите са изработени от сръчните ръце на членовете на Клуб „Сръчни ръце“, а останалите от дамите от културната институция.

Мнозина жители на селото проявиха интерес и с удоволствие се спираха пред сергията на площад „Освобождение“, за да отнесат със себе си по частица от магията на светлите празници. До късния след обед почти всички предлагани изделия бяха изкупени, а събраните от продажбата им средства ще бъдат използвани за подпомагане дейността на клуба и заниманията на учениците, които се подготвят в него.

Проявата на читалищните дейци бе посветена и на традицията, която от векове се спазва на този ден, в който Божият син е разпнат на кръста – всеки православен християнин да отнесе в дома си символ или глинен предмет, в знак на почит и уважение към саможертвата в името на човешкия род на Спасителя.

БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА  Организира Местната комисия в Копривщица
Prev Post БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА Организира Местната комисия в Копривщица
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД   Литургия на Връбница
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Литургия на Връбница
Related Posts

Leave a Comment: