ВЕСТНИКЪТ НА СРЕДНОГОРИЕТО – „РЕГИОН“ С приз „Златното перо“ от СБЖ

  • 0
  • 100 преглеждания

В клуб „Журналист“ в столицата на 16 декември се състоя връчването на годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Членът на Управителния съвет на Съюза Ивайло Диманов отбеляза, че епидемичната обстановка оказа влияние върху живота ни, постави на изпитание духа и волята ни, но журналистическата гилдия бе в пълна бойна готовност, навсякъде, където дългът ги призове. Поради тази причина церемонията се състоя в навечерието на Коледа.

Председателят на СБЖ Снежана Тодорова заяви в словото си, че българските журналисти отбелязват два свои професионални празника – 24 май и 1 ноември. В журналистиката има урок: „Истината, истината и само истината“, каза тя и подчерта, че „журналистите работят в интерес на обществото“. Г-жа Тодорова благодари на своите колеги за направеното през отминаващата 2021 година.

Ивайло Диманов, председател на комисията по професионално-творческите въпроси, направила номинациите и утвърдени от Управителния съвет на СБЖ, преди обявяване на наградите, каза, че ако родните политиците се вслушваха в гласа на българската журналистика, светът би бил по-справедлив и разумен.

По традиция годишните награди се присъждат за публикации, предавания и обществено значими прояви на журналисти – членове на СБЖ, за  периода октомври 2020 – октомври 2021 година. Наградите им бяха връчени от председателя Снежана Тодорова – специалните плакети „Златно перо“ и грамоти.

Отличени бяха журналистите от две предавания на БНТ – „Денят започва“ с водещ Георги Любенов и „Джинс“. От Българското национално радио Станислава Пирчева заслужи приза златно перо в категорията „Радиожурналистика, а Здравка Маслянова в категорията „Кореспондент на централна медия в страната“. Станислава Пирчева е дългогодишен репортер към Програма „Хоризонт“, а сега е водещ на предаването „Ношен Хоризонт“. В категория „Фотожурналистика“ бе отличен големият приятел на Копривщица Асен Великов за фотоалбума му, с който отразява общобългарския фестивал „Жеравна 21“.

За особени заслуги за интеграцията на хората с увреждания с приза „Златното перо“ беше награден сайтът „Ние Ви чуваме“, като наградата получи журналистката Христина Чобанова, дългогодишен редактор на изданието. Престижната пластика за цялостна дейност получиха Иванка Антонова Гръбчева, Лиляна Райчева, Иван Вълов и други. Отличени бяха журналисти от регионални медии. Радио Варна също получи награда за предаването „На село“ Три печатни издания, отбелязващи свои юбилеи – вестник „Регион“ – Пирдоп, за 20 години близо до читателите от седем общини, вестник „Наслука“ – на 30 години и вестник „Слънчев бряг“ – на 60 години, връчиха високото признание. Екипът на Вестника на Средногорието „Регион“ – Пирдоп бе награден за всеотдайност и вдъхновение в работата си със специалната награда „Златно перо“. Представителят на изданието – Марияна Панчева-Цоловска, кореспондент за гр. Копривщица и член на СБЖ, благодари за оказаната чест от името на главния редактор д-р Иван Иванов, като подчерта, че с колегите си се стреми да отразява ежедневието на средногорци и ще следва тази линия и за напред. Пластиката е придружена и с грамотата за редакционния колектив на изданието.

Най-високата награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика получи Димитър Шумналиев. „Радвам се на тази награда, защото усещам любов в нея“, каза лауреатът. В края на церемонията наградените си направиха обща снимка.

В МИРКОВО  Демонтираха монумента на площад „Разкола“
Prev Post В МИРКОВО Демонтираха монумента на площад „Разкола“
МЛАДИ ПИРДОПСКИ ЛЕКОАТЛЕТИ  С добри резултати в последните стартове за 2021 година
Next Post МЛАДИ ПИРДОПСКИ ЛЕКОАТЛЕТИ С добри резултати в последните стартове за 2021 година
Related Posts

Leave a Comment: