Випуск 2018 в последен час на класа в копривщенската гимназия

  • 0
  • 121 преглеждания

На 15 май в СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица бе изпратен Випуск 2018. Преди да бие последният звънец за абитуриентите, се проведе часът на класа, след което дванадесетокластниците се отправиха към централното фоайе на учебната сграда отброявайки от 1 до 12. Те преминаха през шпалира, направен от следващия випуск – учениците от 11 клас, от които получиха цветя.

На червена пътека от цветовете на люляк бе изписано „Випуск 2018“. Директорът на копривщенската гимназия Бойка Дюлгярова пожела на зрелостниците здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които им предстоят. Първата им класната ръководителка Мария Иванова призова вливащите се в живота млади хора да вдигнат гордо глави, да бъдат смели и дръзки, за да осъществят мечтите си. Нанка Панчева, класната им ръководителка от 5 до 12 клас, припомни на доскорошните си възпитаници извървяните 12 години, изпълнени с труд и усърдие, със сълзи от радост и отчаяние, на изпитание на волята, на ума, на характера.

Стъпка по стъпка през тези години те са изграждали своята личност, подкрепяни, напътствани и вдъхновявани от своите учители. В отговор зрелостничката Лучия Кехайова се обърна към педагозите с извинение за неволните грешки, с които сигурно са ги наранявали. Благодари на  класните ръководители Мария Иванова и Нанка Панчева, на преподавателите и директора Бойка Дюлгярова за разбирането и подкрепата.

Пред прага на живота са отново плахи, защото не знаят какво ги очаква и пред какви изпитания ще се изправят. Абитуриентите казаха сбогом на ученическите си години – уникални и неповторими и прекрачиха за последен път училищния праг, а директорът Бойка Дюлгярова плисна вода по стара традиция, за да е успешен пътят им. Последните снимки за спомен от оставащият в миналото ученически живот, бяха направени пред паметника на патрона на копривщенската гимназия – Любен Каравелов.

КРЪГЛА МАСА ЗА ТОДОР ВЛАЙКОВ И ВЕСЕЛИН АНДРЕЕВ
Prev Post КРЪГЛА МАСА ЗА ТОДОР ВЛАЙКОВ И ВЕСЕЛИН АНДРЕЕВ
Народно хоро за зрелостниците на Пирдоп
Next Post Народно хоро за зрелостниците на Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: