Водещи публикации, свързани с „Аурубис България“

  • 0
  • 105 преглеждания

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Основна тема в списание „Business Global“

 Компанията е представена на 12 страници в новото водещо икономическо списание в България

Moже ли компания от България да се превърне в световен еталон за устойчиво производство? Как „Аурубис България“ достигна до етапа да е първата медодобивна компания, която започна сертифициране по стандарта The Copper Mark. Това е водещата тема във втория брой на Business Global (наследникът на сп. „Икономист България“) на която са посветени корица и 12 страници от изданието.

„Това е съвсем нов сертификат за устойчивост в базовите индустрии. Горди сме, че групата „Аурубис“ избра компанията в България за първото медодобивно производство, което да бъде сертифицирано, казва Тим Курт в разширеното представяне на инвестиционната програма, финансовите резултати, постиженията в опазването на околната среда, партньорството с общностите на компанията. „Предпочитаме да работим с фирми от региона, защото може да се разчита на бърза и качествена реакция. Повече от 14 години на територията на завода няма тежък работен инцидент. Въвеждането на международни стандарти помагат както на служителите в компанията, така и на местните ни партньори“. Зад думите на Тим Курт застава и Иван Иванов, мажоритарен собственик на „МП-Металпласт“ АД, една от фирмите, които дълги години работят с „Аурубис България“. „На първо място ни научиха на по-строга охрана на труда, по-сериозни изисквания за лични предпазни средства, за организацията на труда“, споделя инж. Иванов.

„Целим се към нулеви отпадъци, така че да затворим кръга и да оползотворим всичко от суровините, които получаваме и да намалим колкото е възможно повече депонирането, – допълва Тим Курт. – Мислим в дългосрочна перспектива и за енергийната ефективност. Ще изградим 10-мегаватова фотоволтаична централа върху „Синята лагуна“. Плановете на компанията са до 2030 г. половината от нужното електричество да се произвежда в завода, чрез собствени мощности“ – добави той.

Като важна част от социалният ангажимент на „Аурубис България“, Тим Курт отбелязва партньорските програми с местните общности. Акцент са образованието, хората в неравностойно положение, медицинските услуги и здравословния начин на живот. „Подпомагаме и културни събития, защото искаме районът да не е само индустриален клъстер от металургия и няколко мини, а нещо повече.“

„Дядовата ръкавичка“ оживява в Златица
 
„Тръгнал дядо за Златица, изгубил си ръкавица...“

Има характерни неща за град Златица, които във времето не са били показвани, но регионът се гордее с тях. Приказката на Елин Пелин „Дядовата ръкавичка“ ще оживее в града по идея и с подкрепата на „Аурубис България“.

Вестникът на българските общини „Кмета“ разказва на две страници за общината, партньорството с „Аурубис“, възстановяването на Златишкия метох, скритите съкровища на с. Петрич, каменните мостове, Кашана, възможностите за развитие на културно-историческия туризъм.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Проведе риболовен турнир в условията на COVID-19
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Проведе риболовен турнир в условията на COVID-19
Сто и четири години безсмъртие
Next Post Сто и четири години безсмъртие
Related Posts

Leave a Comment: