ВОДОПРОВОДНАТА И КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА НА КОПРИВЩИЦА Има нужда от цялостна подмяна

  • 0
  • 58 преглеждания

Честите аварии по водопроводната и канализационна мрежа на Копривщица причиняват неудобства както на жителите, така и на гостите на града. И показва, че възрожденският град има нужда от реализиране на мащабен проект за подмяна и рехабилитация на остарялата система.

Всъщност не всички копривщенци бяха лишени от вода през почивните дни - живеещите в южните части на възрожденския град. Работниците от клона на предприятието по „В и К“ за пореден път работиха при изключително трудни условия, за да отстранят повредите. На 17 и 18 декември градът осъмна с неприятната новина – пак няма вода.  Констатацията бе най-неприятна за собствениците на хотели, къщи за гости и заведения за обществено хранене – ресторанти, сладкарници, механи и малки заведения.

Като се имат предвид и наближаващите коледни и новогодишни празници, много колективи и българи предпочитат Копривщица и местните заведения своите празнични тържества. Затова и през двата почивни дни работниците отстраняваха няколко аварии, за да потече живителната течност по чешмите на копривщенци. Много често водопроводните тръби се пукат по една от главните улици на града – „Любен Каравелов“, където бяха и най-големите две аварии. За да научат кога ще бъде възстановено водоподаването копривщенци често ги навестяваха и задаваха въпроси. Това допълнително напрягаше и без това натоварените от неблагоприятните условия на работа – ниски температури и ремонти във водата, специалистите. Те обясниха, че правят всички възможно да бъдат отстранени авариите. И изпълниха обещанието си – в неделя към 17 часа, водоподаването за домакинствата и заведенията за обществено хранене и почивка бе възстановено.

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВЕСТНИК „РЕГИОН”  Гостува на коледния прием в посолството ни в Скопие
Prev Post ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВЕСТНИК „РЕГИОН” Гостува на коледния прием в посолството ни в Скопие
С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА  Светна елхата в Пирдоп
Next Post С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА Светна елхата в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: