С БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА Светна елхата в Пирдоп

  • 0
  • 117 преглеждания

Малките джуджета Работливко – Ивайло Зяпков и Усмивко – Георги Станчев, от филиал „Снежанка“ на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ в гр. Пирдоп съдействаха на кмета на общината Ангел Геров в запалването на коледната елха и светлини в града по повод предстоящите и очаквани от всички празнични дни.

В ранните часове на вечерта на 13 декември, въпреки студеното време, площад „Тодор Влайков“ се изпълни с родители, педагози, общественици, жители и гости на Пирдоп, отзовали се на поканата на общинското ръководство да присъстват на светлинното шоу. Двете джуджета Работливко и Усмивко, със своите фенери помогнаха на г-н Геров да обяви началото на предколедните тържества в общината чрез запалването на украсената с много искрящи гирлянди елха в центъра на Пирдоп.

Г-н кметът обяви, че е организиран благотворителен базар, а събраните средства от него ще бъдат предоставени на семейството на ученика Димитър Табаков за неговото лечение и пострадалите жители на село Хитрино. Нека бъдем съпричастни с болката, тревогите и нещастието на хората и чрез своята благотворителност да докажем, че по Коледа стават чудеса, каза той. Г-н Геров призова всеки да помогне с каквото може, за да се зарадват от празничните дни и тези, които в момента са в беда. Кметът на общината пожела на съгражданите си весело и чудесно настроение, да посрещнат наближаващите Коледа и Нова година с отворени души и сърца за всички, които имат нужда от доброта и топлота в края на отминаващата 2016-та.

Песни за очакваните с нетърпение Рождество Христово и раздялата със старата година, изпълниха Детска вокална група при Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ и Средно училище „Саво Савов“. Водещата на тържеството Галяна Ивтиминова обяви, че благотворителният базар е организиран от доброволци от Българския младежки червен кръст, ученици при СУ „Саво Савов“, членове на Клуб „Флор Арт“ от Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“, с ръководител Мария Динекова, ученици от ПГМЕ и ПГТХТ „Никола Димов“, НУ – Пирдоп и Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, които предлагаха на пирдопчани символи и играчки за предстоящите празници, книги и изделия, които са изработили специално за подкрепа на двете благотворителни каузи. Част от предметите са изпратени и в „Аурубис България“, за да бъдат предложени за закупуване от служителите на фирмата, заяви Галяна Ивтиминова.

В подкрепа на инициативата в Пирдоп бе Росен Василев – директор на Областния съвет на БЧК и Диана Андреева – главен специалист „Младежки дейности“ на червенокръстната организация в Софийска област. Г-н Василев поздрави присъстващите на запалването на светлините на коледната елха с добротата и съпричастието към трудностите, които имат пред себе си Димитър Табаков и жителите на село Хитрино. Росен Василев изрази увереността си, че всички заедно ще съумеем да помогнем и да им донесем малко светлина и топлина в тежките за тях дни.

Мнозина от гражданите, участвали в празничната церемония, закупиха от изделията, предлагани на базара. Събраните от продажбата средства ще бъдат предоставени на семейството на Димитър Табаков и преведени в националната набирателна сметка за пострадалите от шуменското село.

ВОДОПРОВОДНАТА И КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА НА КОПРИВЩИЦА Има нужда от цялостна подмяна
Prev Post ВОДОПРОВОДНАТА И КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА НА КОПРИВЩИЦА Има нужда от цялостна подмяна
Тържествен юбилей в ОУ - Чавдар
Next Post Тържествен юбилей в ОУ - Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: