ЗА ШЕСТДЕСЕТ ГОДИНИ НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Шестдесет километра „Средногорие велотур“

  • 0
  • 65 преглеждания

На 7 юли се проведе поредната инициатива от програмата за отбелязване на 60-годишнината на „Аурубис България“ – „Средногорие Велотур“. Колоездачният пробег бе със старт в село Горна Малина и дължина от 60 километра, като финалът бе на площад „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп.

Участие във велотура взеха над 80 велосипедисти, между които повече от 10 жени, като най-голяма бе групата на работещите в компанията – над двадесет колоездачи, водени от изпълнителния директор Тим Курт и директор „Производство“ инж. Димо Кирилов. Сред колоездачите бяха и членове на клубовете от столицата  „Велосити“ и „Бегач“, които са партньори на проявата на „Аурубис България“. От района имаше участници от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, Златица, Пирдоп и др. Сред включилите се в тура бяха кметът на Община Горна Малина Ангел Жиланов и най-възрастният колоездач – 75-годишният Събчо Косев от гр. София.

Групата измина 60-километровия маршрут, преминавайки през с. Байлово, покрай с. Смолско, през с. Мирково, с. Карлиево, Златица и Пирдоп. Екип на Пътна полиция от столицата и РПУ - Пирдоп съпровождаше колоездачите по трасето. Почти през цялото време колоездачите се движеха компактно, изчакваха се и се справиха с висок дух с нелеките предизвикателства – дъждът и дългите изкачвания по трудния път. На финала в Пирдоп сред първите бе инж. Димо Кирилов. Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт сподели, че след велотура се чувства много добре, а разстоянието е преодоляно от всички с много емоции и почти без умора. Инж. Димо Кирилов също изрази задоволството си от приятното изживяване, преминало без инциденти и със закачки в дъжда. За почитателите на колоездачния спорт е удоволствие да се радваш на красивата природа с приятели, каза той.

Кметът на Община Горна Малина Ангел Жиланов похвали организаторите на велопохода за създадената в групата отлична сплав между млади и не толкова млади хора. Юбилейният велотур на „Аурубис България“ бе не само повод велосипедистите да се включат и да демонстрират уменията и майсторството си на пътя, а и да покажат какво означава компанията за района на Средногорието и за страната. „Емоцията и адреналинът са толкова силни след 60 километра път, че всяка умора накрая изчезва“, заяви г-н Жиланов, като гарантира, че и през следващата година ще е пак сред участниците.

При пристигането на финала в гр. Пирдоп велосипедистите бяха посрещнати от кмета на общината Ангел Геров, който поздрави Тим Курт и всички участници във велотура с успешното му приключване. Изпълнителният директор на компанията подари на г-н Геров специална юбилейна фланелка, с която участваха във велотура всички колоездачи. За подкрепа на участниците след дългия маршрут бе организиран кетъринг.

Надежда Ангелова преодоля за десет часа 100 километра
Prev Post Надежда Ангелова преодоля за десет часа 100 километра
Инж. Петър Чобанов и Любов Станулова застанаха начело на Ротари клуб и Инер Уил клуб - Пирдоп
Next Post Инж. Петър Чобанов и Любов Станулова застанаха начело на Ротари клуб и Инер Уил клуб - Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: