ЗА ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО Семейните ценности и традиции представиха пирдопски деца

  • 0
  • 117 преглеждания

Ритуалната зала на Община Пирдоп едва побра жителите на града, отзовали се на поканата на местната власт за отбелязване Деня на християнското семейство и младеж – 21 ноември. Сред множеството бяха общински съветници, родители, близки на възпитаниците на четвърта група от Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ – филиал „Снежанка“, подготвили специален спектакъл за празника, който представиха по повод Въведението на тригодишната Мария – бъдещата Света Богородица, в Йерусалимския храм.

Тържеството бе открито от зам.-кмета на Община Пирдоп Вера Бойчева, която подчерта, че денят е символен за българския народ. Заедно със своите учителки – Татяна Божкова, Цветанка Найденова и музикалния ръководител Йорданка Табакова, облечените в национални костюми деца със стихове и песни показаха, че уважават и спазват християнските традиции и добре разбират отговорността и важността на българското семейство за своето израстване като личности и достойни граждани.

Ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров – предстоятел на храм „Свето Успение Богородично“ в Пирдоп, отслужи водосвет и благослови най-малките жители на града, техните близки и участващите в празничното събитие. Свещеникът припомни част от житието на Божията Майка и подчерта, че тя е встъпила в храма, за да бъде подготвена за великото си предназначение.

За грижата си за опазване на народните и християнски ценности и традиции зам.-кметът Вера Бойчева връчи на директора на детското заведение Дамянка Алипиева кошница с лакомства за неговите възпитаници. Децата си взеха по късче вкусна питка, подготвена специално за тържеството и за тях, както и картички с канонична  илюстрация на Въведението Богородично. А бизнесменът Станислав Готев подари на всяко от възпитаниците на пирдопската детска градина книжки с разкази за малки любознайковци.

В МБАЛ – ПИРДОП  Заседание на акционерите в намален състав
Prev Post В МБАЛ – ПИРДОП Заседание на акционерите в намален състав
В КОПРИВЩИЦА  Актуална и ползотворна дискусия за реда и сигурността в града
Next Post В КОПРИВЩИЦА Актуална и ползотворна дискусия за реда и сигурността в града
Related Posts

Leave a Comment: