ЗАВЪРШИХА БЕЗПЛАТНИТЕ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ В ЧАВДАР „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геострой“ и „Геотрейдинг“ подкрепиха идеята по програма „Българските добродетели“

  • 0
  • 84 преглеждания

Около 400 са жителите от Община Чавдар, възползвали се от безплатните прегледи през юни и юли в новия здравен кабинет, ремонтиран и обзаведен по Благотворителна програма „Българските добродетели“ от четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН - „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД.

Сред тези, които се възползваха от услугите на кабинета и споделят с вълнение колко са доволни от придобивката и получената възможност, е Мирка Захариева, бивш педагог в детска градина в Златица. „Хубаво е, че се правят профилактични прегледи в селото, за нас това е необходимост и голямо улеснение да не чакаме по поликлиники, особено сега, покрай пандемията. Много е хубав кабинетът, записваш си час и идваш, и няма никакъв проблем Дано и занапред да има такива инициативи, защото са добри за хората“, казва тя, като препоръчва да има специалисти и по други заболявания.

Седемдесет и шест годишната Анна Харалампиева се преглежда, „защото профилактиката е много важна“. Научила за инициативата и прегледите от обявата на общината и от познати. За нея улеснението също е голямо. „Прегледите са безплатни, зная, че са финансирани от „Елаците-Мед“ и Група ГЕОТЕХМИН. Лекарите са много внимателни“ – радва се тя.

„Здравната култура на хората се повишава и много от тях си направиха профилактичен преглед“ - споделя д-р Георги Лазаров, специалист вътрешни болести в МБАЛ Пирдоп, част от екипа, ангажиран с прегледите в здравния кабинет в Чавдар. „За това допринесе програмата на Група ГЕОТЕХМИН за безплатни профилактични прегледи. Имаме и такива, които се заплащат от пациентите, например, ултразвуковата диагностика при жените. От една страна, тези организирани изследвания спестяват време и средства, но могат да спасят и човешки живот“ – казва той. Д-р Лазаров подкрепя напълно инициативата на общината и на четирите дружества, и изразява готовност и в бъдеще да продължи да участва, като специалист в организирани профилактични прегледи.

Бившият военен, а сега от резерва на Българската армия, Васил Петков, разбрал за инициативата от медиите и от сина и снаха си, които работят в „Елаците-Мед“. И веднага се записал за всички профилактични прегледи. За него е най-важно, че притесненията и трудностите, свързани с пътуването вече ги няма. „Преди ползвахме кола, за да отидем на преглед до Пирдоп“, разказва той. Щастлив е, че специалистите в кабинета са му направили цялостна профилактика. „Подбрани са най-добрите местни специалисти. „Всичко което правите за хората тук е много хубаво! Продължавайте!“, радва се Васил Петков.

Доволна от профилактичните прегледи е и Анка Нешкова, която е чакала деня за преглед с нетърпение. „Голяма благодарност! Ние възрастните нямаме транспорт, а имаме голяма нужда от прегледи. Сега с профилактиката, тук на място, е много по-лесно, удобно и не чакаме“ – споделя тя.

Поради проявения голям интерес и широкия отзвук на безплатните профилактични прегледи сред жителите, Община Чавдар обмисля да продължи инициативата.

НИКОЛИНА И ЦВЕТАНКА ГЕОРГИЕВИ ОТ ЗЛАТИЦА  Със златен медал от фестивал в Тетевенския балкан
Prev Post НИКОЛИНА И ЦВЕТАНКА ГЕОРГИЕВИ ОТ ЗЛАТИЦА Със златен медал от фестивал в Тетевенския балкан
В „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ ЗАПОЧВА ТЕКУЩ РЕМОНТ  Над 900 външни специалисти и работници от 30 компании влизат в завода за текущ ремонт
Next Post В „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ ЗАПОЧВА ТЕКУЩ РЕМОНТ Над 900 външни специалисти и работници от 30 компании влизат в завода за текущ ремонт
Related Posts

Leave a Comment: