ЖИТЕЛИТЕ НА ДУШАНЦИ Честваха на Петровден Деня на селото

  • 0
  • 65 преглеждания

Точно в деня на Светите апостоли Петър и Павел – 29 юни, жителите на село Душанци, Община Пирдоп отбелязаха своя празник. Тържественото събитие започна с водосвет, отслужен в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото от отец хаджи Недко Бръмбаров, на който присъства кметът на кметството Златка Кънева. Отец Недко освети и благослови и жертвената гозба, приготвена за празника от пет овце и екип на майстор-готвача Делчо Николов. Жените от селото, които помагаха в приготвянето на продуктите и за раздаването на курбана, бяха в зелени тениски, дарени специално за деня от бизнесмена Георги Георгиев.

За честване Деня на село Душанци помогнаха множество дарители и приятели на неговите жители – фирмите „Геотехмин“, „Геотрейдинг“, „Елаците-Мед“, „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Олопласт“, „Транс Билд“, бизнесмените Георги Бонев, Дончо Петров, Райна Петкова, Иванка Георгиева и др.

До жители на селото поздравителни адреси за празника бяха изпратили народният представител Лало Кирилов, проф. дтн инж. Цоло Вутов, д-р инж. Владимир Вутов, инж. Драгомир Драганов, Тим Курт, д-р инж. Илия Гърков, инж. Делчо Николов от „Асарел-Медет“, кметът на Община Мирково Цветанка Йотина и др.

В късния следобед, при спазване на противоепидимичните мерки и изисквания се състоя стилно честване на празника на селото, на което поздравления към жителите и гостите на Душанци са отправили кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, кметът на кметството Златка Кънева. За доброто настроение на присъстващите се погрижил певецът Здравко Мандаджиев със своята танцова формация. Домакините са дали скромен коктейл на гостите си и жителите на селото. А на свечеряване над площада на Душанци грейнали и фойерверките на празничната заря. Макар и малко по-различен, жителите на Душанци имаха своя празник, каза Златка Кънева.

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „НИКОЛА ДИМОВ“ - ПИРДОП  Чества 85 години от първото млекарско училище на Балканите
Prev Post ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „НИКОЛА ДИМОВ“ - ПИРДОП Чества 85 години от първото млекарско училище на Балканите
В КОПРИВЩИЦА И СМОЛСКО  Празнуват Свети Петър и Свети Павел
Next Post В КОПРИВЩИЦА И СМОЛСКО Празнуват Свети Петър и Свети Павел
Related Posts

Leave a Comment: