ЖУРНАЛИСТКАТА ДОНИКА РИЗОВА ОТ „БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР“

  • 0
  • 90 преглеждания

Показа на ученици как се правят фалшиви новини

В следобедните часове на 14 ноември в СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, беше проведена среща с  журналистката Доника Ризова на тема „Фалшивите новини и фалшивите медии”. Доника Ризова е мениджър Корпоротивно-социална отговорност в „Медийна група Инвестор. БГ АД”. Била е редактор в Дарик Радио, сега работи в „Bulgaria on Air”, където е автор и водещ на единственото предаване за медии в българския ефир – „Медиите ON AIR”.

На срещата присъстваха ученици от горните класове от СУ „Саво Савов“ – Пирдоп и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица и техни преподаватели, директорът на пирдопската гимназия Цвятко Четьов, който даде интервю за телевизията, преди началото на срещата с учениците, Ивайло Георгиев – ръководител „Връзки с институциите и комуникации“ в „Аурубис България“, Драга Сапунджиева – координатор „Информационно обслужване и социални програми и проекти“ в компанията и др.

Журналистката Доника Ризова запозна участниците в срещата с практически неща, като различаването на фалшиви новини и рекламните трикове за привличане на повече потребители, а оператор на ТВ „България он Еър“ засне беседата й с тийнейджърите, които най-много ползват глобалната мрежа за комуникация помежду си.  Специален акцент на нейната презентация бяха фалшивите он лайн потребители, затова обясни на достъпен и увлекателен език защо младите хора трябва да се пазят от споделяне на лични данни и информация. Нагледно бе показано как една фотография, излъчена в публичното пространство, може да бъде манипулирана и възможно ли е това да бъде открито от потребителите на Интернет.

Възпитаниците на двете гимназии бяха удовлетворени от получената информация и споделиха, че в бъдеще ще бъдат особено внимателни при ползването на източници от глобалната мрежа и при споделянето на свои емоции, преживявания и настроения със свои връстници.

МОДЕРНАТА ПЕКАРНА „ПРОВАНС“  Новата придобивка за община Чавдар
Prev Post МОДЕРНАТА ПЕКАРНА „ПРОВАНС“ Новата придобивка за община Чавдар
В СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП  Облачните технологии в действие в учебен час
Next Post В СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП Облачните технологии в действие в учебен час
Related Posts

Leave a Comment: