АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЕ“ Събра 6480 лева за Симеон Хрисков в Пирдоп

  • 0
  • 132 преглеждания

Продължава набирането на финансови средства за лечението на танцьора Симеон Хрисков  от с. Мирково под мотото „Надежда за един от нас”. На 11 юли по инициатива на Камелия Иванова – хореограф на танцови състави в региона, беше организиран благотворителен концерт в читалище „Напредък” гр. Пирдоп. Национален фолклорен ансамбъл „Българе”,  в който участва и Камелия Иванова, сътвори великолепен спектакъл в подкрепа на мирковчанина, който се нуждае от лечение в чужбина.

Концертът се проведе със съдействието на Община Пирдоп и Община Мирково и бе част от празничната програма на Община Пирдоп по случай летния празник на града. Водещата Кристина Петкова запозна присъстващите в салона с целта на набирателската кампания в полза на Симеон. Солистката на ансамбъла Албена Вескова на няколко пъти призова всички да се помолят за възстановяването му, а самата тя изпълни с много професионализъм песни от своя богат репертоар.

Танцьорите показаха висок професионализъм във всички танцови композиции, с които те се представиха. Те демонстрираха и съсвем човешка съпричастност към болката на Симеон Хрисков и близките  му и надежда за неговото оздравяване. Фолклористите представиха танци от няколко етнографски области в България – шопска, тракийска, добруджанска, пиринска и северняшка. В благотворителната кампания се включи и човекът-оркестър Веселин Кузмов, който покази виртуозно владеене на седем различни музикални инструмента. С приключването на концерта публиката стана на крака, а Кристина Петкова обяви, че събраната сума е 6480.

От името на Симеон и на семейството му беше прочетено благодарствено писмо до организаторите, присъстващите на спектакъла и жителите на региона. Кметът на Община Пирдоп Ангел Геров поднесе кошница с цветя на участниците от ансамбъл „Българе” и обяви, че дарителската кампания продължва. Накрая своята благодарност към подкрепилите кампанията поднесе и Камелия Иванова. За да няма съмнения в оползотворяването на събраните средства, се дава гласност на всички вносни бележки и суми по дарителската кампания. Така за пореден път много хора изразиха своята съпричастност и готовност да помогнат на Симеон Хрисков.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ
Prev Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ
ЗА ПРАЗНИКА НА ХИЖА „МУРГАНА“  Осем туристи преминаха по маршрута
Next Post ЗА ПРАЗНИКА НА ХИЖА „МУРГАНА“ Осем туристи преминаха по маршрута
Related Posts

Leave a Comment: