ЗА ПРАЗНИКА НА ХИЖА „МУРГАНА“ Осем туристи преминаха по маршрута

  • 0
  • 65 преглеждания

Ръководството на Община Челопеч, съвместно с Управителния съвет на Туристическо дружество „Мургана” организираха на 14 юли голям празник на едноименната хижа в Блакана. По решение на членовете на дружеството, празникът на празникът на планинския дом се провежда втората седмица от месец юли, защото на 17 същия месец 1972 г. тя е била открита за посетители.

Хижата е известна сред любителите на пешеходния туризъм като Перлата на Стара планина и по своята красота, функционалност и поддръжка наистина заслужава такова определение. По традиция на този ден за планинари и любители на природата се организира туристически поход с водач по маршрут от селото до поляната на която се извисява х. „Мургана“, а за останалите общината беше осигурила превоз. Тази година в похода се включиха седем ентусиасти, които бяха поздравени от кмета инж. Алекси Кесяков за издръжливостта и желанието да покорят Балкана в трудния преход до мястото на тържеството.

Кметът на Община Челопеч приветства гостите на празника, след което символично освети приготвения от Тодор Бантов корбан. От името на туристическото дружество планинарите бяха поздравени от адвокат Николай Занков. За доброто настроение на присъстващите служителите на общинска администрация бяха подготвили забавни игри с награди за победителите, които включваха викторина с въпроси и атрактивни състезания за деца и техните родители.

С богата песенна програма се представи мъжката фолклорна група „Перун” от град Разлог, която даде тон за доброто насторение и веселба. Озвучаването и музикалното оформление през останалото време беше поверено на диджей Добрин. За всички гости на празника беше осигурена по паничка от традиционната вкусна гозба и обяд. Всички се повеселиха заедно, както е подобава на такъв празник.

АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЕ“  Събра 6480 лева за Симеон Хрисков в Пирдоп
Prev Post АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЕ“ Събра 6480 лева за Симеон Хрисков в Пирдоп
СЕДЕМТЕ ОБЩИНИ ОТ РЕГИОНА
Next Post СЕДЕМТЕ ОБЩИНИ ОТ РЕГИОНА
Related Posts

Leave a Comment: