„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД Получи наградата за „Най-добър HR проект на голяма компания“ за 2021 г.

  • 0
  • 897 преглеждания

Годишните HR награди се връчват от Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), като тази година в конкурса участваха 31 компании.

На специална вечерна виртуална церемония на 17 февруари 2022 г. бяха обявени победителите в конкурса на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) за 2021 г. Чрез инициативата HR гилдията в България отличава най-иновативните и успешни HR практики в страната, припознати за ценни от бизнеса, обществото и хората.

Аурубис България участва в състезанието с проекта „Лятно училище за деца на служители“, който през 2021 година премина под надслов „Живи корени – дъга от пъстри мечти“. Това е традиционна за дружеството инициатива, чрез която през летните месеци компанията дава възможност на децата на своите служители да се включат в интересни и полезни за тях интерактивни занимания на открито. Така те неусетно трупат нови знания, докато се забавляват и създават нови приятелства.

По време на лятното училище децата преоткриваха популярни забележителности в района на Средногорието под формата на игра с предизвикателства. Специално за тях беше изработен приключенски дневник с любопитни факти за историята на град Пирдоп, с красиви рисунки на местна художничка. За децата бяха организирани редица творчески работилници и походи в планината, за запознаване с красивите природни дадености и културните обекти в района.

Темата на „Лятно училище за деца на служители“ през 2021 година беше подбрана така, че да съответства на дългосрочната стратегия на компанията за  популяризиране на Средногорието като добро място за живот и работа. Сред другите основни цели на проекта са подпомагането на развитието на децата, социалните им умения и насърчаване на техните таланти. Споделените ценности, които стоят в основата на проекта, са воденето на активен начин на живот, грижата за околната среда и подкрепата на местните общности.

Инициативата се провежда за осма поредна година като до момента в нея са се включили над 700 деца на служители от компанията. В последното издание през лятото на 2021-ва година участваха 60 деца от 1-ви до 7-ми клас. Проектът се реализира в партньорство с Образователен Център „Милетия“, с който компанията си  сътрудничи дългосрочно.

Проектен мениджър от страна на ЧР в компанията бе Янка Захариева-Колева, ръководител „Подбор и назначаване“ в „Аурубис България“, а координатор на проекта бе Надя Николова, специалист „Подбор“ в дружеството.

СЛУЖИТЕЛИ ОТ „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ ЕАД    С първа награда от национален конкурс за млади учени и специалисти
Prev Post СЛУЖИТЕЛИ ОТ „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ ЕАД С първа награда от национален конкурс за млади учени и специалисти
ЕКСПЕРТИ  Проучиха състоянието на паметници на културата в Община Златица
Next Post ЕКСПЕРТИ Проучиха състоянието на паметници на културата в Община Златица
Related Posts