АВТОГРАДЧЕТО В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ

  • 0
  • 119 преглеждания

Предостави отлични условия за шампионата по приложно колоездене

За първи път изграденото през миналата година автоградче за безопасно движение в община Челопеч бе домакин на етап от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца от 10 до 15 години. На 12 и 13 май, под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков, там се проведе първият кръг от националното първенство, в който участваха десет отбора от Берковица, Първомай, Монтана, Пирдоп, Силистра, Етрополе и домакините.

Техническата конференция за състезанието и тестовете по Закона за движение по пътищата и по техническо владеене на велосипеда, се проведоха в петък след обед. В съботния ден бе откриването на самото състезание, както и кръговете по даване на първа долекарска помощ на пострадал и майсторското по управление на състезателния уред по технически пътеки.

Начало на шампионата дадоха мажоретките при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които заедно с танците, показаха и отлично владеене на самобалансиращ електрически скутер Ховърборд.

Кметът инж. Алекси Кесяков и Светослав Кръстев от Национално движение по приложно колоездене поздравиха състезателите и ръководителите на отборите, като пожелаха в надпреварата младите колоездачи да покажат най-доброто, което умеят, а успехът да бъде за най-подготвените. Г-н Кръстев връчи медал „35 години приложно колоездене“ на инспектор Любомир Рангелов от Областна дирекция на МВР – София за оказваното през годините съдействие и подкрепа при провеждането на състезанията от републиканския шампионат. Гости на надпреварата бяха още Любомир Лазаров от СБА – Ботевград, представители на РПУ Пирдоп и на Българския червен кръст. Главен съдия на състезанието бе Милчо Крумов, който преди да даде старт на първите колоездачи по алеите на автоградчето, разясни регламента и задължителните условия, които трябва да се спазват от тях при провеждане на шампионата. Той бе подпомаган от полицаи от ОДВР – София и от Пътна полиция при РПУ – Пирдоп, както и от целия екип на Общинската администрация – Челопеч. Директор на състезанието от първия кръг по приложно колоездене бе Сашка Вътева – Директор на дирекция в ОбА – Челопеч.

Десетте отбора демонстрираха знанията си по Закона за движение по пътищата и неговия правилник по алеите на автоградчето, след което показаха и уменията си по управление на велосипед с преминаване на различни препятствия по специална техническа пътека.

Състезанието завърши в късния следобед в събота и при момчетата на първо място, с най-малко наказателни точки, се нареди Свилен Клименов от отбора на Берковица. На второ и трето място са представителите на Силистра Иво Димитров и Стелиян Бошнаков. При момичетата най-добра бе Ралица Каменова, също от отбора на Берковица. На второ място се нареди Маринела Георгиева от първия отбор на Челопеч, а на трето – Теодора Котова от състава на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп - 1.

За отборното класиране се взимат резултатите на двамата най-добре представили се състезатели при момичета и при момчета. След сумиране на броя на наказателните точки, с най-малко – 140, се оказаха колоездачите на Берковица. На второ място, с общ сбор от 219 наказателни точки, са състезателите на Силистра, а на трето място се нареди първият отбор на СУ – Пирдоп, с 280 наказателни точки. В призовата шестица са още тимовете на Първомай, вторият отбор на Пирдоп и Монтана.

Всички отбори получиха грамоти и предметни награди за участието си в шампионата, а завоювалите първите три места – още медали и купи, които им връчи кметът инж. Алекси Кесяков. Специалната негова персонална награда – спортен велосипед, след изтегляне на билетче от торбичка със състезателните номера на всички участници в първия кръг на шампионата по приложно колоездене, се падна на № 24 – Мария Николова от отбора на СУ – Пирдоп. Нейният треньор – Даниела Ганчева, заяви след като Мария получи колелото от инж. Кесяков, че наградата е напълно заслужена, тъй като тя е защитавала честта на България в редовете на националния отбор на страната на Европейското първенство по приложно колоездене в Австрия през 2015 г. Най-добри при даване на първа долекарска помощ бяха колоездачите от отбора на град Етрополе, които за първи път участваха в шампионата.

ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА  Продължава победния си ход
Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Продължава победния си ход
Вазовият „Вестникар ли“ на пирдопска сцена
Next Post Вазовият „Вестникар ли“ на пирдопска сцена
Related Posts

Leave a Comment: