СОЦИАЛИСТИ ОТ ПИРДОП Зарадваха деца и ученици със значка с българския трикольор

  • 0
  • 124 преглеждания

За втора поредна година в навечерието на националния празник на Република България 3 март – Денят на Освобождението, представителни групи на общинската организация на Българската социалистическа партия и младежкото обединение на левицата в Пирдоп, посетиха Начално училище-паметник “Тодор Влайков”, детските градини, СУ “Саво Савов” и професионалните гимназии в града. На 1 март те поздравиха децата и учениците с традиционния ден на Баба Марта, като подариха на всички по една мартеничка, а заедно с нея и значка с българския трикольор. Изпълнявайки обещанието си от миналата година те предоставиха на директорите и педагозите в образователните институции по едно национално знаме, което да се развее в тях за Деня на Свободата.

Най-малките ученици в Пирдоп и техните ръководители бяха приятно изненадани от инициативата, като особено много се зарадваха на значката с един от символите на държавността на Република България. Те споделиха пред гостите си – Иван Щаплев, Райна Михова и Николай Дончев, че мартениците ще си ги закичат веднага, а значката ще си я поставят на дрехите на 3 март и няма да я свалят от там. Посещението съвпадна с организираното от колектива честване на Баба Марта. Пред всички класове в училищния двор бе изнесена специална програма за традиционния хилядолетен народен празник. Мнозина от възпитаниците на учебното заведение се заловиха и на ученическото хоро, а настроението на децата бе приповдигнато, пролетно и весело в хубавия и слънчев 1 март.

Много сърдечно бяха посрещнати председателят на Общинската организация на БСП Ненко Ненчев, Таня Гълъбова и общинският съветник Емил Николов в Детска градина “Пека и Карло Чоконяни” – филиал “Невена Генчева”. При връчването на подаръците на трите детски градини – двете в гр. Пирдоп и тази в с. Душанци, малчуганите станаха прави и без каквато и да е подкана от педагозите започнаха да скандират “Знаме! Знаме!”. Гостите бяха поздравени от възпитаници на детското заведение, които рецитираха стихове за 1 март и Освобождението. Малчуганите имаха и още една приятна изненада – специално да ги поздравят за деня на Баба Марта в детската градина гостува и представителна група на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Пирдоп.

Инициативата няма политически характер, заявиха Ненко Ненчев и общинският съветник Райна Михова, а само за цел да се запали огънят на родолюбието и патриотизма у децата. И това беше постигнато – ученици от началното училище в Пирдоп, водени от своите класни ръководители поднесоха цветя на паметника на опълченците от града.

БАБА МАРТА  Раздава мартеници на малки и големи в Пирдоп
Prev Post БАБА МАРТА Раздава мартеници на малки и големи в Пирдоп
В ЧАВДАР  Тържество за Освобождението на България
Next Post В ЧАВДАР Тържество за Освобождението на България
Related Posts

Leave a Comment: