ДЕЦАТА И МЪЖЕТЕ НА ПИРДОП С победи в първите си домакински мачове

  • 0
  • 115 преглеждания

На 14 септември изиграха своите домакински футболни срещи децата до 14 години, родени 2005 – 2006 г., и мъжкият тим на ФК „Пирдоп“. Сутринта на стадиона на спортния комплекс в града младите футболни таланти на клуба постигнаха впечатляваща победа над връстниците си от Драгоман с разгромния резултат от 13 : 0 гола.

След обяд, при отлично за игра време и добре подготвен терен, пред над 70 почитатели на най-популярната игра в света,  мъжете приеха състава на „Левски“ от гр. Елин Пелин. Срещата започна с около 20 минути закъснение, поради по-късното пристигане на гостите. Пред съдийската тройка – главен рефер Мартин Миладинов и помощниците му Браян Маринов и Николай Майсаев, и дежурния делегат от Областния съвет на БФС Димитър Влъчков, двата тима изиграха един динамичен и изпълнен със здрави единоборства двубой.

Началото бе повече от впечатляващо за домакините – още във втората минута те поведоха в резултата с 1 : 0, след красив гол на Пламен Георгиев – Кашмера. След по-малко от четири минути пирдопчани вече водеха с 2 : 0, като второто попадение във вратата на стража на „Левски“ Светломир Георгиев отбеляза с глава Станислав Запрянов, при отличното центриране на Красимир Пастушки от фаул. Постепенно, след първия шок, гостите изравниха играта и до края на първите четиридесет и пет минути повече голове нямаше. Така двата състава се оттеглиха за почивка с предимството на домакините.

Второто полувреме бе истински трилър – отборът на ФК „Пирдоп“, сред които има няколко нови попълнения от юношеския тим, които вече са над пределната за него възраст, допусна да му бъдат отбелязани само да по-малко от 15 минути два гола. Ръководството на тима реагира веднага и направи в 59-та минута две смени, което даде положителен ефект. Само минута след това, резултатът стана 3 : 2 за домакините, като попадението бе второ за Станислав Запрянов, който напредна сам след отлично извеждане в дълбочина към вратата на ФК „Левски“ и успя да промуши топката под плонжа на Светломир Георгиев.

В 62-та минута и съставът на гостите извърши смяна, а скоро след това домакините имаха нови две прекрасни възможности за покачване на резултата, при идентични ситуации. С дълъг пас от средата на терена към дясното крило, нападател на ФК „Пирдоп“ бе извеждан на отлична позиция пред стража на „Левски“, но и при двата случая, след ударите му топката премина на сантиметри от страничния стълб на вратата. В още два такива момента само излизането напред на № 1 на отбора Георгиев, спаси тима му от нови голове. Все пак, логичното се случи – в 73-та минута, след отлична атака, отново отдясно, Красимир Пастушки бе намерен сам пред опразнената врата на гостите от „Елин Пелин“ и опитният футболист не пропусна да отбележи за 4 : 2.

Оставащите до края на двубоя минути бяха инфарктни за пирдопчани. Играта се накъса от множество нарушения и показване на жълти картони за играчи и от двата състава. В 84-та минута съставът на „Левски“ (Елин Пелин) се възползва от едно неразбирателство в отбраната на домакините, при изпълнение на ъглов удар и направи резултата 4 : 3.

В оставащите минути до последния съдийски сигнал гостите останаха с човек по-малко на терена, след контузия на състезател, тъй като нямаха право на повече смени, а домакините успяха да удържат преднината си. И постигнаха първа победа в новия сезон в Група „А“ на Областната софийска футболна група, Зона „Изток“.

В предишния кръг пирдопчани гостуваха в гр. Елин Пелин и загубиха. Подготовката на отбора премина в Пирдоп и на Черноморието. В гр. Обзор тимът е участвал в международен турнир, с три възрастови групи – деца, родени 2008 – 2009 г., както и родените през 2005 – 2006 г., които станали трети в своята група, и мъже. ФК „Пирдоп“ за втора поредна година са победители в този турнир, разказа Красимир Пастушки, като в него участвали състави от Узбекистан и България – Асеновград, Бяла, Обзор, Павликени и Пирдоп.

КОПРИВЩЕНЦИ Призоваха да не се забравя и отрича датата 9 септември
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ Призоваха да не се забравя и отрича датата 9 септември
В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН  Обновената Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ отвори врати за своите възпитаници
Next Post В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН Обновената Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ отвори врати за своите възпитаници
Related Posts

Leave a Comment: