ДЕВЕТ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ПИРДОП Получиха помощ със средства от коледния базар

  • 0
  • 154 преглеждания

На 22 и 23 декември на площад „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп, бе организиран Коледен благотворителен базар. Със свои щандове на него участваха колективите на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, педагозите и ученици от Начално училище-паметник „Тодор Влайков, Средно училище „Саво Савов“, Професионална гимназия по механоелектротехника и Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Проф. Никола Димов“. За първи път в инициативата, която се провежда от няколко години, сувенири, сурвачки, картички и коледни предмети изработиха служителите от общинската администрация. Събраните средства от продажбата им бяха определени за помощ на деца и ученици в неравностойно социално положение в дните на светлите празници Рождество Христово и Новата 2022 година.

През двата дни щандовете на участниците в благотворителната акция бяха посетени от множество жители и гости на общината. Почти всички празнични предмети бяха изкупени, а резултатите от инициативата бяха отчетени от общинското ръководство на 30 декември 2021 г.

На срещата в залата на ОбА кметът Ангел Геров и директорите на учебните заведения – Дамянка Алипиева, на детските градини, Евдокия Богданова – на началното училище, Цвятко Четьов на СУ „Саво Савов“, Павлинка Ценова на ПГТХТ и инж. Ненка Рашева – на ПГМЕ, съобщиха, че са събрани 4500 лв. С тях ще бъдат подпомогнати девет деца и ученици в затруднено положение – три от СУ, по две от ДГ и НУ, и по едно от ПГТХТ и ПГМЕ.

Кметът Ангел Геров обяви, че решението да се подкрепят за празниците девет деца и ученици, живеещи или обучаващи се в Община Пирдоп е общо и единодушно на всички ръководства на включилите се в благотворителния базар институции. Г-н Геров отправи благодарности към колективите им за подкрепата на идеята и обявената кауза, както и на жителите и на гостите на града, които са закупили от коледните изделия. Той изрази надеждата си инициативата да стане традиция в Община Пирдоп. На срещата кметът отправи пожелания за здраве и по-добри дни през Новата 2022 година. По-късно през деня, заедно с директорите на учебните заведения, г-н Геров е посетил децата и учениците, за да връчат даренията.

Дарения за талантливи деца с активно участие в училищния живот в Мирково
Prev Post Дарения за талантливи деца с активно участие в училищния живот в Мирково
В ОУ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – АНТОН  Благотворителен базар за каузи на учебното заведение
Next Post В ОУ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – АНТОН Благотворителен базар за каузи на учебното заведение
Related Posts

Leave a Comment: