ЕКИП НА ОБЩИНА ПАЛИЛУЛА, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ Засне кадри за филм в община Пирдоп

  • 0
  • 141 преглеждания

На 24 март в гр. Пирдоп пристигна екип от фирма “Београд Продукция”, чиято задача бе да заснемат кадри за изготвяне на документален филм по проекта за трансгранично сътрудничество между общините Пирдоп и Палилула, област Ниш, Република Сърбия.

Ръководителят на екипа Мая Райчич, операторът Драган Джордевич и Илия Солунац, бяха придружавани от представителя на община Пирдоп – инж. Стойчо Карагьозов. Те трябва да подготвят по заявка на община Палилула по проекта „Промотиране на туристическите атракции чрез интерактивно експониране на културно-историческото наследство на трансграничния регион“ кадри за културното и историческото наследство на двете партниращи си в изпълнението му институции. Филмът ще е двадесетминутен, като по 10 минути ще бъдат отделени на всяка от двете общини.

По време на посещението си в района те използваха хубавото време в петъчния ден на миналата седмица, за да заснемат кадри от Еленската базилика, църквите в Пирдоп и с. Душанци, Музей “Луканова къща”, язовир “Душанци”, моста на река Куфарита и др. На някои от обектите, включени за представяне във филма на територията на българската община, кадрите бяха заснети и с дрон.

Проектът трябва да бъде приключен през настоящата година. По изпълнението му вече бяха осъществени две посещения – на кмета Ангел Геров в община Палилула, и на представители на сръбската местна власт в община Пирдоп власт, когато бе проведена и конференция „Нови перспективи пред туристическия потенциал на местното културно-историческо наследство в трансграничния регион Пирдоп - Палилула“.

Предстои връщане на визитата от българска страна на сръбските партньори. А след като бъде готов филмът ще бъде представен пред жители на двете общини.

Prev Post СЛЕД ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА МБАЛ – ПИРДОП
ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ
Next Post ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ
Related Posts

Leave a Comment: