ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ В ЧАВДАР В чест на светите братя Кирил и Методий

  • 0
  • 106 преглеждания

На 10 май, по стара традиция, в село Чавдар ръководството на Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, учителският колектив и учениците организираха факелно шествие, посветено на светите братя, патрони на учебното заведение, което беше част от майските празници на местната образователна институция в общината. Те са в чест на отбелязването на 145 години основно училище в Чавдар и 168 години просветно дело в селото. Със светещите факли и фенери, всички участници в шествието се събраха на площад „Васил Левски”.

Слово по повод празника на светите първоучители – 11 май, пред събралото се множество – учители, ученици, родители, близки, служители от Общинската администрация, граждани и гости, прочете педагогът Валентина Велина.

С литературно-музикална програма, възпитаниците на училището отбелязаха Деня на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, а за финал на честването, беше изпълнен химнът „Върви, народе възродени“.

Преди тържеството се състоя спортен празник в училището, който също беше част от календара на местната образователна институция. В него участие взеха и служителите на Общинската администрация. Проведоха се игри по хандбал при по-малките и баскетбол при по-големите ученици. Победителите бяха поздравени, а денят беше много интересен и изпълнен със забавления. За всички участници имаше лакомства, осигурени от общината.

Готварската книга – що е то? в Месеца на книгата в Чавдар
Prev Post Готварската книга – що е то? в Месеца на книгата в Чавдар
ПРОВЕДЕ СЕ КРЪГЛА МАСА ЗА ДУАЛНОТО И ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Next Post ПРОВЕДЕ СЕ КРЪГЛА МАСА ЗА ДУАЛНОТО И ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Related Posts

Leave a Comment: