ФК „СРЕДНОГОРЕЦ“ Завоюва първата купа на кмета на Златица

  • 0
  • 109 преглеждания

В неделя – 25 юли, на игрището с тревно покритие в двора на СУ „Паисий Хилендарски“, се проведе първият турнир по мини футбол за купата на кмета на Златица. В надпреварата за отличието се включиха девет отбора, разделени на две групи, а рефер на срещите бе международният съдия Петко Петков от Българската асоциация по мини футбол.

Летният празник на спорта в града бе открит от кмета на общината инж. Стоян Генов, който поздрави футболистите и пожела на терена да покажат най-доброто от своите умения в най-популярната в света игра. Нека да победи спортът и приятелството, призова г-н Генов.

Идеята за провеждането на турнира „За купата на кмета на град Златица“ се проведе по инициатива на Антон Ранчев и Николай Маньов и премина под патронажа на инж. Генов. В сърцето на лятото спортните състезания са малко и това е една от предпоставките да се организира турнир, който да даде възможност за изява на обичащи физическите занимания деца, младежи и мъже, каза инж. Стоян Генов. След провеждането на Европейското първенство и във времето, в което в Токио са Олимпийските игри, както и в навечерието на откриването на българския шампионат по футбол, турнирът в този спорт е винаги актуален, заяви той. И изрази увереността си, че това ще стане традиционен. Един от организаторите – Антон Ранчев, допълни, че за провеждането на състезанието през 2022 г. датата ще бъде променена, за да могат повече отбори да участват в него.

От общината се търси подкрепа от големите компании за създаването на мъжки отбор по футбол на МФК „Средногорец 2016“. Г-н Генов припомни, че юношите старша възраст на клуба са областни първенци в своята група за Софийска, Пернишка и Кюстендилска области, а юношите младша възраст са втори. Няколко от футболистите от старшата възраст вече са над годините за участие в първенството, посочи той и ще е загуба за града и района, ако те не продължат да развиват уменията и способностите си в любимия спорт. В тези момчета са инвестирани средства, треньорски сили и знания в продължение на шест – седем години. Затова се полагат усилия да се създаде формация на мъжете, каквато към момента в региона няма.

Една от стъпките в тази насока е доизграждане на футболния терен в двора на Професионална гимназия „Златица“. Регистрацията на клуба в БФС е 20 000 лв., сподели инж. Стоян Генов, като посочи, че общината може да осигури една четвърт от тях. За останалите ще се търси подкрепа от фирми и съпричастни към футбола. Крайният срок за картотекиране на отбора е 15 август, уточни той.

За турнира от общината бе осигурено всичко необходимо, включително и медицинско обслужване на терена, за провеждане на състезанието. Най-напред един срещу друг застанаха вторият състав на „Янг Бойс“ и ФК „Пирдоп“. Още в първите минути младите състезатели на „Янг Бойс“ изненадаха с устрема си своите противници и успяха да поразят вратата им за 1 : 0. Радостта на момчетата бе кратка, защото съперниците им бързо върнаха паритета в резултата. До края на мача ФК „Пирдоп“ демонстрира по-голямата си класа и закономерно надделя с 9 : 1.

В следващата среща ФК „Атлетик“ – с. Душанци и първият тим на „Янг Бойс“ – Пирдоп завършиха при резултат 0 : 2. Оспорвана бе срещата между ФК „Без цензура“ и МФК „Средногорец“, която приключи 2 : 2. След изпълнения на дузпи с 2 : 1 победиха „Без цензура“.

Вторият тим на „Янг Бойс“ и ФК „Сила и класа“ завършиха 2 : 7, а в двубоя между „Туристите“ и първия отбор на „Янг Бойс“, по-добри бяха пирдопчани, които спечелиха двубоя с 2 : 5 гола. Мачът между ФК „Без цензура“ и ФК „Галакси“ завърши 6 : 1, а ФК „Пирдоп“ победи ФК „Сила и класа“ с 5 : 2. След тях играха „Атлетик“ – с. Душанци и „Туристите“, приключили с победа на душанчани с 4 :0. МФК „Средногорец 2016“ надделя с 3 : 2 над „Галакси“.

Така в първия полуфинал на турнира „Янг Бойс“ загуби от „Без цензура“ с 1 : 5. Вторият противопостави МФК „Средногорец 2016“  и ФК „Пирдоп“, като домакините спечелиха срещата с 4 : 3. В двубоя за трето и четвърто място пирдопчани надделяха над „Янг Бойс“ с 6 : 4.

Финалната среща бе между МФК „Средногорец“ и „Без цензура“, в който двата състава демонстрираха устрем и най-доброто от футболната игра. Първото полувреме приключи при 0 : 0. Срещата спечели „Средногорец“ с 3 : 1, като вратарят Антон Ранчев спаси наказателен удар на противника, още в първите минути на втората част, след като отборът му вече водеше с 1 : 0.

Отличията на най-добрите състезатели и тимове връчиха кметът инж. Стоян Генову представители на ОбС и Община Златица. Съдията Петко Петков удостои с плакети за принос в развитието на мини футбола в региона инж. Генов и на Антон Ранчев. Голмайстор на турнира е Пламен Георгиев от ФК „Пирдоп“. Най-добър вратар е Антон Ранчев, приза за най-добър защитник заслужи Велчо Лалов от МФК „Средногорец“, а за звезда на турнира бе награден Тони Ценов от „Без цензура“.

Първата Купа на кмета на Златица завоюва съставът на МФК „Средногорец 2016“. Втори, със сребърните медали, се окичиха „Без цензура“, а трети с бронзовите са „ФК „Пирдоп“.

РОДОЛЮБЦИ ОТ ДЕВЕТ КЛУБА „ТРАДИЦИЯ“  Проведоха пето хайдушко сборище на границата на две общини
Prev Post РОДОЛЮБЦИ ОТ ДЕВЕТ КЛУБА „ТРАДИЦИЯ“ Проведоха пето хайдушко сборище на границата на две общини
ПЛАНИНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „ТРЯВНА УЛТРА“   За шести път подкрепен от „Аурубис България“ АД
Next Post ПЛАНИНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „ТРЯВНА УЛТРА“ За шести път подкрепен от „Аурубис България“ АД
Related Posts

Leave a Comment: