ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Прекрати участието си в областната група

  • 0
  • 137 преглеждания

След четири изиграни срещи от новия сезон на първенството 2020 – 2021 година, Футболен клуб „Пирдоп“ преустанови участието си в зона „Изток“ от Областната футболна група. Това е вторият тим от региона, след ФК „Мирково“, който спира подготовката и срещите си. Причината за трудното решение е тежкото финансово състояние на клуба, липсата на възможности за провеждане на нормален тренировъчен процес, на условия за прием на гостуващи тимове, каза за в. „Регион“ 39-годишният играещ треньор на отбора Красимир Пастушки.

От началото на създаването на тима през 2014 г. той е в отбора, има зад себе си участия в седем областни първенства, със започналото през есента и прекратено след четвъртия кръг. Завършил е спортно училище в София, по специалността „Футбол“ и треньорска школа към Българския футболен съюз, като притежава УЕФА „Б“ лиценз. Играл е в професионални клубове, но като пирдопчанин, се завръща в родния град и започва работа като треньор и състезател след възстановяването на местния тим. В момента продължава обаче да подготвя трите състава на клуба – децата на 14-годишна възраст, както и двете подготвителни групи (родени 2011 и 2008 – 2009 г.), които играят в първенството на БАМ – София. Всичките са общо шестдесет млади футболисти. Целта му е те да се развиват и израстват като футболни таланти, защото са надеждата за възраждането на мъжкия отбор.

Мъжкият тим прекрати участието си в областното първенство по комплекс от причини и обстоятелства, заяви г-н Пастушки. Основната е финансовата, въпреки подкрепата на отбора от двете големи компании „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Немалко са и организационните, посочва той, като не скрива огорчението и съжалението си, че поради липсата на средства съставът не може да се издържа. За провеждането на домакинските срещи са необходими немалко пари. На гостувания за мачове в други общини, футболистите често пътуват с личните си автомобили. Досега са решавали тези проблеми сами или с помощта на приятели, и това е от самото начало на клуба, споделя треньорът. Явлението е  познато във футболните среди, не е само при тях.

Красимир Пастушки е оптимист и смята, че при подобряване на ситуацията с материалната база и финансовото състояние на клуба, възстановяването на подготовката и на участията на мъжкия отбор в първенството на Обл.ФГ е възможно още през следващата година. Има юноши, които са готови за попълване на състава, уверява той. Колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре е за ФК „Пирдоп“ и съхраняването на традициите, които има в миналото градът, с тим преди години в „Б“ футболна група на страната.

Мъжкият отбор като цяло се запазва, продължава участието си в турнири и в Мини футболна лига „Средногорие“, чийто есенен сезон завърши преди десетина дни, а те са втори в класирането. В събота – 14 ноември, отборът на децата, родени през 2006 г., бе домакин на състава на „Левски“ – Долна баня, но срещата не се състоя, тъй като гостите не пристигнаха. Дежурният делегат от Областния футболен съюз – София и съдийската бригада от Пирдоп, с главен рефер Никола Ингилизов, и помощници Стоян Питеков и Илия Бояджиев, изчакаха задължителните, според наредбите, 30 минути, и с първи и последен съдийски обявиха победата на пирдопчани със служебен резултат 3 : 0. Момчетата на Красимир Пастушки ще имат последен двубой тази седмица в с. Мирково, в местното дерби с отбора на Златица „Средногорец 2016“. А след като мачът с връстниците им от „Левски“ – Добна баня, не се получи, футболистите се разделиха на два отбора и използваха хубавото есенно време за тренировъчна игра.

Слаб интерес на обществено обсъждане обособяване на зони за разходка на домашни любимци
Prev Post Слаб интерес на обществено обсъждане обособяване на зони за разходка на домашни любимци
ОБЩИНА ПИРДОП  Удостои с грамоти учители и културни деятели за първи ноември
Next Post ОБЩИНА ПИРДОП Удостои с грамоти учители и културни деятели за първи ноември
Related Posts

Leave a Comment: