ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Спечели тринадесетата купа на ГЕРБ

  • 0
  • 105 преглеждания

От 7 до 10 май на игрището за мини футбол в Спортен комплекс „Пирдоп“ се проведоха срещите от Тринадесетия пролетен турнир на политическа партия ГЕРБ – Пирдоп. В традиционната футболна надпревара се включиха 16 отбора от общините Пирдоп, Златица, Копривщица, Панагюрище, Елин Пелин, Мирково и Челопеч, съобщи за в. „Регион“ Станислав Алексиев от местната структура на партията.

Двубоите преминаха при пряка елиминация, с две полувремена от по 20 минути, като в някои от срещите се получиха и разгромни резултати. На 7 май съставът на ФК „Пирдоп“ записа победа със 17 : 1 срещу отбора на ПГТХТ, а на 8 май тимът на  „Ветерани Мирково“ надделяха над „Отбор на приятелите“ с 6 : 1.

До определянето на най-добрите състави на тазгодишния турнир достигнаха отборите на СУ „Саво Савов“, ФК „Паскал“, „Мирково ветерани“ и ФК „Пирдоп“. Учениците от пирдопската гимназия загубиха от „Пирдоп“ с 4 : 1, а ФК „Паскал“ и мирковските ветерани приключиха двубоя помежду си след изпълнения на дузпи, в които представителите на Мирково вкараха две, срещу само една на техните противници. В спасяването особено се отличи капитанът на мирковчани инж. Иван Велин, който накрая спечели и купата за най-добър страж на турнира.

Финалът противопостави един срещу друг ФК „Мирково ветерани“ и ФК „Пирдоп“, като още в началото на двубоя мирковчани успяха да отбележат ефектен гол на младия вратар на „Пирдоп“. Резултатът 1 : 0 в тяхна полза се задържа до средата на полувремето, когато пирдопчани засилиха натиска и успяха да изравнят за 1 : 1. До края на първото полувреме играта бе равностойна. При един фаул в 19-та минута на мача на № 9 Пламен Петров от състава на „Мирково“, за което получи и жълт картон, се стигна до ново попадение във  вратата на инж. Иван Велин. При разбъркването след изпълнението фаула топката се озова в мрежата му и резултатът стана 2 : 1.

Второто полувреме предложи много емоции на публиката и отлични изпълнения от състезателите и на двата тима. В 31-та минута от двубоя пирдопчани имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от съдията Светослав Тодоров от Ботевград, който за 6-та година е рефер на турнира. Положенията пред двамата вратари бяха доста, като с няколко добри спасявания се отличи инж. Иван Велин. В 36-та минута и стражът на ФК „Пирдоп“ отрази силен удар към своята врата. Оспорваната и динамична игра продължи до последната минута на срещата, като мирковчани постепенно усилиха натиска си пред вратата на пирдопчани. Като полеви играч в двубоя на няколко пъти се включи и вратарят инж. Иван Велин. При един от тях състезател на ФК „Пирдоп“ бе пред отбелязване на трети гол, но инж. Велин го фаулира, за което получи жълт картон, предотвратявайки новото попадение. При фаула вратата му не бе застрашена и резултатът остана 2 : 1. Все пак, опитните футболисти на „Пирдоп“ удържаха на натиска и се поздравиха с победата.

Финалните срещи на турнира на ПП ГЕРБ – Пирдоп бяха наблюдавани от народните представители Валентин Милушев и Васил Цветков, депутати от партията в 44-то Народно събрание, както и от Донка Бикова, Георги Чобанов, Мария Шентова, д-р Тодор Велчев от местната организация, кметът на Община Копривщица Генчо Герданов, и гостите от гр. Златица д-р Иван Стойнов и Динчо Рашев.

След приключване на финалната среща бяха наградени победителите – за най-добър вратар бе отличен инж. Иван Велин. Голмайстор на турнира с 9 попадения стана Пламен Георгиев. На четвърто място се класираха състезателите на СУ „Саво Савов“. Третото бе завоювано от ФК „Паскал“, а на второ са мирковските ветерани.

Победител на Тринадесетият пролетен турнир на ПП ГЕРБ стана ФК „Пирдоп“, а купата на първенец бе връчена на капитана на отбора от депутата Валентин Милушев – председател на спортната комисия в Парламента.

В ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ ПЪРВОУЧИТЕЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ
Prev Post В ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ ПЪРВОУЧИТЕЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ
СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“  Домакин на първи международен турнир по шахмат
Next Post СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МИРКОВО“ Домакин на първи международен турнир по шахмат
Related Posts

Leave a Comment: