Герои от приказки „на живо“ в Пирдоп

  • 0
  • 130 преглеждания

На 22 май ученици от НУ „Тодор Влайков“ дефилираха в празничен карнавал пред жителите на Пирдоп. Повече от 110 деца се бяха превъплътили в своите любими герои от приказките, които най-много обичат.

Възпитаниците на училището направиха красиво представление, защото костюмите и гримът им бяха перфектни. Участниците в карнавала от първи до четвърти клас бяха положили максимални усилия и много въображение за своето преображение. Карнавалните герои дефилираха по улиците и централния площад на града и създадоха вълшебна обстановка, която зареди с положителна енергия всички зрители. Пред сградата на читалище „Напредък“ те бяха посрещнати с лакомства, а притежателите на най-добрите маски и подаръци от Община Пирдоп, които им връчи кметът Ангел Геров.

За герои от български народни и авторски приказки на първо място журито определи Венелин Кесяков, втора е Милена Стефанова, а  трета – Вяра Лулчева. За герои от чуждестранната литература като най-добър костюм бе определен този на Росица Панова. На второ място е Александър Лулчев, а на трето - Теодор Илиев. За герои от литературни произведения първенец на карнавала стана Димитрина Атанасова, следвана от Никол Богданова и  Иван Чолаков. За най-атрактивен грим наградата за първо място спечели Симона Симеонова, а за най-артистично представяне на героя си - Камелия Лещарова и Мариела Кузманова. Първата награда за най-интересно хрумване и изработен костюм завоюва Кристина Цанева. За най-много участвали г-н Геров награди учениците от първи А клас. Подарък за няколко герои от една приказка  получиха Снежанка и седемте джуджета.

Учениците от НУ „Тодор Влайков“ бяха не прекрасни герои и артисти и заслужено си спечелиха аплодисментите на всички, които се насладиха на техния карнавал.

ПЕДАГОЗИТЕ ЦОНКА ЧИЛОВА И ДЕЛКА ГУШЕВА
Prev Post ПЕДАГОЗИТЕ ЦОНКА ЧИЛОВА И ДЕЛКА ГУШЕВА
Магията на световете
Next Post Магията на световете
Related Posts

Leave a Comment: