ПЕДАГОЗИТЕ ЦОНКА ЧИЛОВА И ДЕЛКА ГУШЕВА

  • 0
  • 131 преглеждания

Получиха наградата „Даскал Тодор Пирдопски“ за 2018 година

На тържествената церемония, посветена на дейците на просветата и културата в Община Пирдоп, проведена в читалищния салон на 23 май, общинското ръководство удостои с почетни грамоти, плакети и цветя дългогодишни педагози и радетели на духовността от учебните заведения и читалищата в гр. Пирдоп и село Душанци.

Празничният концерт започна с изпълнения на Детски танцов състав „Средногорче“, с хореограф Цветина Грамова. В навечерието на 24 май кметът Ангел Геров приветства многобройната аудитория от учители, деятели на духовността и самодейци, изпълнили залата. Той изрази преклонението си пред всички тях, като им благодари за благородния труд, отговорност и отстояване на българщината с успехите на многото им възпитаници, и по сцените на страната и в чужбина.

Г-н Геров връчи наградите „Учител на 2018 година на Община Пирдоп“ на Марияна Алексиева от НУ „Тодор Влайков“, Росица Чернева, Теодор Колев, Славка Цветкова и Николинка Касабова от СУ „Саво Савов“, Снежана Колева от ПГМЕ и Габриела Йорданова от ПГТХТ и на Сиемонка Шарлопова от ДГ „Пека и Карло Чоконяни“. Отличието „Културен деятел на 2018 г.“ на общината получиха Петко Вельов от читалище „Светлина“ в с. Душанци и Марийка Коларска, Минка Начева и Добри Сараджов от читалище „Напредък“ – Пирдоп. Със специалната награда на Община Пирдоп бе удостоена Пенка Карамихова – ръководител на младежката организация на БЧК в СУ „Саво Савов“.

Председателят на ОбС инж. Мария Шентова обяви решението на местния законодателен орган за удостояване с традиционната годишна награда „Даскал Тодор Пирдопски“ педагозите Цонка Чилова и Делка Гушева. Тя връчи паричните премии на дългогодишните учители, сега в заслужен отдих след десетилетия педагогически труд, а специалните плакети и букетите цветя поднесе кметът Ангел Геров. Развълнувани г-жа Чилова и г-жа Гушева изразиха със сълзи на очи благодарности за оказаното им уважение и признание.

Приветствие към учителите и деятелите на културата отправи и народният представител от Коалиция „БСП за България“ в 44-я Парламент Лало Кирилов, възпитаник на мнозина от присъстващите в залата педагози.

Тържеството продължи с концерт на специалния гост на Пирдоп – певицата Мая Нешкова, която заедно със своя съпруг – композиторът Кирил Икономов и дъщерите им Весела и Йоана, изпълни много популярни и обичани от млади и стари свои песни. При някои от тях публиката пееше заедно с квартета.

По-късно кметът г-н Геров даде в ритуалната зала на общината коктейл за просветните и читалищните дейци на общината.

Проф. Огнян Герджиков запълни бяло петно в биографията си
Prev Post Проф. Огнян Герджиков запълни бяло петно в биографията си
Герои от приказки „на живо“ в Пирдоп
Next Post Герои от приказки „на живо“ в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: