Гимназия търси талант

  • 0
  • 134 преглеждания


На първи февруари в музикалната зала на СУ „Саво Саво” се проведе традиционният музикален формат „Гимназията търси талант”. Организатор на проекта е музикалният педагог Марияна Върбанова. В събитието взеха участие множество изпълнители, които се състезаваха в три категории – Пеене, Танци и Инструментално изпълнение. Участниците бяха подкрепяни от многобройна публика, която ентусиазирано аплодираше всяко изпълнение. Гости на събитието бяха директорът на училището Цвятко Четьов, заместник-директорът Верка Камберова, родители, преподаватели, ученици на учебното заведение, граждани.

В почетното жури участваха маестро Марияна Върбанова – преподавател в СУ „Саво Савов“, Невелина Сараджова – музикален педагог в с. Челопеч, Евдокия Богданова – преподавател в НУ „Тодор Влайков“; Петър Петров и Цонка Стоянова – учители по литература и по английски език в СУ „Саво Савов“. Журито на младежите се състоеше от членове на Вокална група „Средногорски звън“ – с. Челопеч, с ръководител Невелина Сараджова, които в края на формата поднесоха приятелски музикален поздрав на участниците и публиката.

След като и последният участник се изяви, журито се зае с тежката задача да разпредели класирането по места, а публиката гласува за своя любимец онлайн. Консултациите завършиха с определяне на талантите на гимназията. За любимец на публиката беше обявена шестокласничката Ивана Петрова, която чудесно се справи с пианото. Любимец на младежкото жури се оказа Иван Кирилов от 9 клас, който също се представи като инструменталист на училищното пиано.

В категорията „Пеене“ златни медалисти станаха триото от пети клас – Надя Нинова, Станислава Василева и Стефания Нинова. Същия цвят отличия получиха и Станимира Станкова от пети клас и Йоана Ганчовска от 9 клас. Сребърният медал спечели  Ивана Лозанова от 7 „в“ клас. Бронзови получиха сестричките Матея и Агапе Роропулос от 6 „а“ клас и Елина Лозанова от 7 „в“ клас.

При инструменталните изпълнения класирането завърши само със златни медали за Ивана Петрова от 6 „а“ клас и Иван Кирилов от 9 клас. Със злато окичиха гърдите си танцьорите Станислава Василева от пети клас и Владислав Божков от 7 клас. Освен медали за всички участници имаше и грамоти, а за любимците и по една вкусна торта.

Тазгодишното издание на формата „Гимназията търси талант” отново се отличи с високо ниво на организация и с традиционно силни участници. И за изпълнителите, и за публиката събитието се превърна в празник на музиката и песента.

Prev Post ТАНЦЬОРИ ОТ СЕЛО ЧАВДАР В инициативата „Пробуждане с хоро” за националния празник 3 март
Next Post ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ Участваха в работата на ОбС - Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: