ГРУПА „СПОМЕНИ“ ОТ ЧАВДАР Завоюва втората награда на фестивала „С песните на Ари“ в град Хасково

  • 0
  • 120 преглеждания

На 26 и 27 юни в залата на Образцово народно читалище „Заря“ в Хасково се състоя двадесетото юбилейно издание на Националния конкурс – фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“. Организатор на културната проява, която премина под патронажа на кмета Станислав Дечев, са Община Хасково и местната културна институция. През годините този конкурс – фестивал се превърна в една от емблемите на града, тъй като носи името на именития шлагерен изпълнител, родом от Хасково, Аспарух Лешников.

Сред множеството самодейци от цялата страна, участие в конкурсната програма на фестивала са имали и членовете на Групата за стари градски и шлагерни песни „Спомени“ при читалище „Надежда“ в село Чавдар, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов. След успешното си представяне, авторитетното жури е оценило тяхното изпълнение с диплом за второ място, грамота и парична награда.

Фестивалът „С песните на Ари” се състоя с два концерта на всички участници, дошли да покажат своите гласови умения. Проявата е завършила с награждаване и галаконцерт на отличените състави, на който изпълнения са имали и самодейците от село Чавдар.

През 2021 година във фестивала са участвали 15 групи, 22 индивидуални изпълнители, 3 квартета, 4 дуета и едно трио. Представянето на участниците е било оценявано от жури, в чийто състав са били включени изявени музиканти и певци. Според регламента на конкурса, едно от изискванията е било изпълнителите да включат репертоара си песен на Аспарух Лешников. Фестивалът възражда за нов живот очарованието на старата градска песен. Организаторите на проявата имат желанието чрез музикалния форум да бъдат издирени, популяризирани и съхранени в културната ни съкровищница най-добрите песни от този жанр.

ПЛАНИНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „ТРЯВНА УЛТРА“   За шести път подкрепен от „Аурубис България“ АД
Prev Post ПЛАНИНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ „ТРЯВНА УЛТРА“ За шести път подкрепен от „Аурубис България“ АД
ПРАЗНИКЪТ НА ХИЖА „МУРГАНА“  Събра почитатели на туризма в прохладата на Стара планина
Next Post ПРАЗНИКЪТ НА ХИЖА „МУРГАНА“ Събра почитатели на туризма в прохладата на Стара планина
Related Posts

Leave a Comment: