ГРУПАТА ЗА СТАРИ ГРАДСКИ И ШЛАГЕРНИ ПЕСНИ ОТ ЧАВДАР

  • 0
  • 117 преглеждания

Спечели първа награда от фестивала на любовта и виното в град Елин Пелин

На 17 февруари в град Елин Пелин се състоя второто издание на Националния фестивал на старата градска и шлагерна песен, посветен на любовта и виното. Той беше организиран от общината настоятелство на читалище „Елин Пелин“, с подкрепата на Сдружение „Шопкиня”.

Участници в програмата на фестивала имаше от цялата страна, като сред тях бяха и самодейците от Групата за стари градски и шлагерни песни „Спомени”, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов, развиващи дейност към Народно читалище „Надежда” в село Чавдар.

Изпълнителите от Средногорието разказаха за вестник „Регион”, че около 150 изпълнители са се представили в конкурсната програма. Тя е била в две категории, а самият фестивал е преминал с концертни изяви и дегустация на различни видове вина. Сред присъстващите на втория фестивал на любовта и виното е била и певицата Бони Милчева, водеща на предаването по национална телевизия „СКАТ” „Ако зажалиш…”

Представянето на чавдарчани в този фестивал е за първа година, но заслужено те успяха да  спечелят сърцата на журито и публиката и бяха отличени с първото място в категорията „Групово участие”.

Фестивалът в гр. Елин Пелин се утвърждава като един от най-добрите празници на старата градска и шлагерна песен, целящ да даде възможност за изява на групите, изпълняващи този жанр от цяла България, да възроди и обогати градската песенна традиция, както и да достави удоволствие на ценителите на песента, казаха носителите на първата награда от село Чавдар.

ТОДОРОВДЕН В КОПРИВЩИЦА  С много зрители и богат награден фонд
Prev Post ТОДОРОВДЕН В КОПРИВЩИЦА С много зрители и богат награден фонд
„Великденско вино“ в памет на Дякона Левски в Пирдоп
Next Post „Великденско вино“ в памет на Дякона Левски в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: